Διαθέσιμη η λειτουργία Dark Mode στα Native Apps της eBay

Πέμπτη, 30 Ιουλίου 2020 13:49
UPD:13:49
A- A A+

Η eBay λανσάρει τη λειτουργία Dark Mode για όλες τις native εφαρμογές της. Η συγκεκριμένη λειτουργία σχεδιάστηκε για να αναβαθμίσει την εμπειρία των καταναλωτών, να αξιοποιήσει τις ρυθμίσεις της συσκευής, να δημιουργήσει μεγαλύτερη προσβασιμότητα και να προσφέρει βέλτιστη ποιότητα στους πελάτες της πλατφόρμας.

Μέχρι στιγμής, η λειτουργία Dark Mode είναι το πιο περιζήτητο app feature για το 2020. Πλέον οι περισσότεροι χρήστες γνωρίζουν ότι οι φωτεινές οθόνες μπορούν να κουράσουν τα μάτια. Όταν τα μάτια καταπονούνται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας αλλά και τη νύχτα, επηρεάζονται αρνητικά συνήθειες γύρω από τον ύπνο μας, τη συγκέντρωσή μας αλλά και την υγεία μας γενικά.

Εφαρμόζοντας ένα συνδυασμό χρωμάτων, με ανοιχτόχρωμο κείμενο, εικονίδια και γραφικά στοιχεία διεπαφής χρήστη, σε σκούρο φόντο, η υπηρεσία Dark Mode προσφέρει μία άνετη οπτική εμπειρία. Ακολουθώντας όλες τις κατευθύνσεις και πρότυπα σχετικά με τα contrast, η υπηρεσία Dark Mode, είναι, επίσης, κατάλληλη για τους πελάτες που έχουν ευαισθησία στο φως και προβλήματα όρασης, βοηθώντας τους να περιηγούνται ευκολότερα στην εφαρμογή.

Ως πρόσθετο όφελος, η υπηρεσία Dark Mode συμβάλλει στην εξοικονόμηση της ζωής της μπαταρίας, λόγω της χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας.

Πως λειτουργεί

Η eBay έχει ενημερώσει τις εφαρμογές της ώστε να υποστηρίζουν την επιλογή της συγκεκριμένης λειτουργίας τόσο για πλατφόρμες Android, όσο και για iOS. Οι εφαρμογές αυτές μπορούν να λειτουργήσουν είτε με ανοιχτόχρωμες, είτε με σκούρες χρωματικές παλέτες, ανάλογα με τις προτιμήσεις του χρήστη.

Για να αποκτήσει πρόσβαση στην υπηρεσία Dark Mode για συσκευές iOS, ο χρήστης θα πρέπει να πατήσει στην επιλογή «Display & Brightness» που θα βρει στις ρυθμίσεις της εφαρμογής στην συσκευή του. Από εκεί, διατίθεται η δυνατότητα εναλλαγής μεταξύ «Ανοιχτού» και «Σκούρου» φόντου. Ακόμα, ο χρήστης έχει την επιλογή να ορίσει ένα «Πρόγραμμα Εμφάνισης» που υπαγορεύει πότε ενεργοποιείται η υπηρεσία Dark Mode.

Για να αποκτήσει πρόσβαση στην υπηρεσία Dark Theme για συσκευές Android 10 καθώς και άλλες, ο χρήστης θα πρέπει να ενεργοποιήσει την υπηρεσία Dark Theme στη συσκευή του, από τις ρυθμίσεις οθόνης της συσκευής Android. Ακόμη, όλοι οι χρήστες Android μπορούν να ενεργοποιήσουν τη λειτουργία μέσα από τις ρυθμίσεις της εφαρμογής της eBay, στο μενού «Theme», καθώς, επίσης, μπορούν να ενεργοποιήσουν και να απενεργοποιήσουν την επιλογή Dark Theme εντός της εφαρμογής ή των ρυθμίσεων της συσκευής.

Προτεινόμενα για εσάς