Πολιτισμός

Νέα και εκδηλώσεις από τον χώρο του Πολιτισμού

 
  • Στο φως ασημένια μάσκα μούμιας αρχαιοελληνικής τεχνοτροπίας
  • Αλεξία Καλτσίκη: «…η Ηλέκτρα είναι μια ύπαρξη εκτός ορίων»
  • Βραβείο Αριστείας για το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας
  • Συναισθηματικά φορτισμένος «Τόπος συνάντησης»

Σινεμά

Αλλάζει χέρια η εταιρεία του Χάρβεϊ Γουάινστιν

Έπειτα από μήνες διαπραγματεύσεων, η εταιρεία «Weinstein», το κινηματογραφικό στούντιο που ίδρυσαν τα αδέλφια Χάρβεϊ και Μπομπ Γουάινστιν το 2005, που κήρυξε πτώχευση μετά τις κατηγορίες εις βάρος του 66χρονου παραγωγού Χάρβεϊ Γουάινστιν για σεξουαλική κακοποίηση, πέρασε επισήμως υπό τον έλεγχο της επενδυτικής εταιρείας «Lantern Capital».

Θέατρο

Αλεξία Καλτσίκη: «…η Ηλέκτρα είναι μια ύπαρξη εκτός ορίων»

Ενσαρκώνοντας μία τραγική ηρωίδα, η οποία διατηρεί ζωντανή την ανάμνηση του φόνου του πατέρα της και παρακαλεί τους θεούς να βοηθήσουν στην τιμωρία των δολοφόνων του, η ηθοποιός Αλεξία Καλτσίκη μάς μιλά για την παράσταση «Ηλέκτρα».

Εικαστικά

Συναισθηματικά φορτισμένος «Τόπος συνάντησης»

Με την επιθυμία να μεταδώσουν στους κατοίκους του νησιού και στους επισκέπτες της έκθεσης όχι μια απλή καταγραφή εικόνων, αλλά επικοινωνίες, συνομιλίες, αμοιβαίες προσεγγίσεις, και να ανασύρουν μνήμες, συναισθήματα και εικόνες, οι εικαστικοί Στάθης Βατανίδης, Μαρία Γιαννίκου και Σπύρος Λύτρας πραγματοποιούν  στη Μυτιλήνη στη Λέσβο, την έκθεση «Τόπος συνάντησης».

Βιβλίο

Πέτρος Μάρκαρης: «…σήμερα υπάρχουν τρεις, τέσσερις, ή και περισσότερες “Ευρώπες”»

O γνωστός συγγραφέας Πέτρος Μάρκαρης, μιλώντας στην εφημερίδα «Corriere della Sera» και στον διεθνή αναλυτή της, Αντόνιο Φερράρι, μεταξύ  άλλων, τόνισε ότι «πρέπει να δοθεί μεγαλύτερο περιθώριο δράσης στην πολιτική, περιορίζοντας την τεράστια χρηματοοικονομική ισχύ».

Μουσεία

Βραβείο Αριστείας για το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας Κώστα Κοτσανά που λειτουργεί στην Αθήνα, το Κατάκολο και την Αρχαία Ολυμπία -ως Μουσείο Αρχιμήδη- τιμήθηκε με το Βραβείο Αριστείας 2018 (Certificate of Excellence 2018) από τον ταξιδιωτικό ιστότοπο TripAdvisor.

Βρείτε τι παίζει κοντά σας

Βρείτε στο χάρτη τα πλησιέστερα σημεία (σινεμά, θέατρα, εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα) που σας ενδιαφέρουν.

Δημοφιλή