Πολιτισμός

Νέα και εκδηλώσεις από τον χώρο του Πολιτισμού

 
  • Φεστιβάλ Καννών: Τιμητικός Χρυσός Φοίνικας στον Αλέν Ντελόν
  • Γιώργος Γάλλος: «…βρισκόμαστε στο μυαλό του Βόυτσεκ. Παρακολουθούμε πώς βουλιάζει…»
  • Ανακαλύφθηκε παγωμένο άλογο, ηλικίας 42.000 ετών, στη Σιβηρία
  • Τζόνι Κας: Ο θρύλος της κάντρι τιμάται με ανδριάντα στο Καπιτώλιο

Μουσική

Τζόνι Κας: Ο θρύλος της κάντρι τιμάται με ανδριάντα στο Καπιτώλιο

Ένας ανδριάντας του Τζόνι Κας, του θρύλου της κάντρι μουσικής, θα κοσμεί το αμερικανικό Καπιτώλιο στην Ουάσινγκτον, εκπροσωπώντας τη γενέτειρά του, την Πολιτεία Άρκανσο, η οποία αποφάσισε να αντικαταστήσει τους ανδριάντες δύο επίμαχων υποστηρικτών της ανωτερότητας της λευκής φυλής.

Εικαστικά

Ο Κουασιμόδος αγκαλιάζει την πληγωμένη Παναγία των Παρισίων

Με το σκίτσο που έφτιαξε με το μολύβι της,  το οποίο δείχνει τον  Κουασιμόδο, τον χαρακτήρα της Γουόλτ Ντίσνεϊ, να σφίγγει στην αγκαλιά του με πόνο την Παναγία των Παρισίων, η Κριστίνα Κορέα από τον Ισημερινό συγκίνησε εκατομμύρια χρήστες του Διαδικτύου, την ώρα που η φωτιά κατέκαιγε τον εμβληματικό καθεδρικό ναό.

Βιβλίο

Οι Βιβλιοθήκες με το βλέμμα στο μέλλον

Η Ένωση Ελλήνων Βιβλιοθηκονόμων και Επιστημόνων Πληροφόρησης και η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος συνδιοργανώνουν το 85ο Διεθνές Συνέδριο της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ενώσεων Βιβλιοθηκών και Ιδρυμάτων (International Federation of Library Associations and Institutions - IFLA), με θέμα «Libraries: dialogue for change» (Βιβλιοθήκες: διάλογος για αλλαγή).

Μουσεία

Τρεις αρχαίες πόλεις ζωντανεύουν στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης

Έως τις 30 Απριλίου θα διαρκέσει η έκθεση  «Κρήτη. Αναδυόμενες Πόλεις: Άπτερα - Ελεύθερνα  - Κνωσός. Τρεις αρχαίες πόλεις ζωντανεύουν», που συνδιοργανώνουν το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης και  οι Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΥΠΠΟΑ (Εφορείες Αρχαιοτήτων Χανίων, Ρεθύμνου και Ηρακλείου).

Δημοφιλή