Οικονομία & Αγορές

Έρχεται νέο «κύμα» ακρίβειας- Έως 15% οι ανατιμήσεις στα σούπερ μάρκετ

«Ταβάνι» χαρακτηρίζουν τα στελέχη των αλυσίδων την εκτίμηση που «βλέπει» τον πληθωρισμό στο καλάθι του σούπερ μάρκετ να αγγίζει το 15% έως το τέλος του έτους.

 

ΕΕ: Πού τα βρίσκουν για το πλαφόν στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου

Σε συμφωνία κατέληξαν οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το νέο πακέτο κυρώσεων στη Ρωσία που περιλαμβάνει το πλαφόν στην τιμή του ρωσικού πετρελαίου. 

Πετρέλαιο: Υποχωρούν οι τιμές πριν την συνεδρίαση του ΟΠΕΚ+ για τη μείωση της παραγωγής

Πτωτικά κινούνται το πρωί της Τετάρτης, και λίγο πριν την συνάντηση του ΟΠΕΚ+, οι τιμές του πετρελαίου. 

Newsroom

Φόρτωση...
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Οικονομία

Πληθωρισμός - αύξηση επιτοκίων: Απειλή για κυβερνήσεις, νοικοκυριά

Ο πληθωρισμός ανησυχεί τους κεντρικούς τραπεζίτες, τις κυβερνήσεις, τις επιχειρήσεις και - κυρίως - τα νοικοκυριά. Οι εκρηκτική άνοδο των τιμών, ιδιαίτερα στην ενέργεια, προκάλεσαν ένα συγχρονισμένο κύμα αυστηρής νομισματικής σύσφιξης, σχεδιασμένο για να περιορίσει τις πληθωριστικές πιέσεις, να αποκαταστήσει την αξιοπιστία του πλαισίου στόχευσης του πληθωρισμού των κεντρικών τραπεζών και να αποτρέψει τις μεσοπρόθεσμες πληθωριστικές προσδοκίες. Όμως από ότι φαίνεται όχι χωρίς κόστος, καθώς η ύφεση έρχεται όλο και πιο κοντά και για πολλούς θεωρείται δεδομένη.

Φορολογία

myPROPERTY και τέλος η ταλαιπωρία για τις κληρονομιές

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για τις ηλεκτρονικές δηλώσεις φόρου κληρονομιάς, αφού από τα μέσα του επόμενου μηνός και ύστερα από αρκετές αναβολές αναμένεται να τεθεί σε πλήρη λειτουργία η νέα εφαρμογή της ΑΑΔΕ. Η Ανεξάρτητη Αρχή ολοκληρώνει τις επόμενες ημέρες όλες τις παρεμβάσεις που ήταν αναγκαίες, ύστερα και από τις εισηγήσεις των συμβολαιογραφικών συλλόγων, για να γίνει η εν λόγω νέα πλατφόρμα πιο εύχρηστη, ώστε οι σχετικές διαδικασίες να ολοκληρώνονται σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Διεθνή

Η ΕΕ αντιμέτωπη με το χειρότερο ενεργειακό σενάριο

«Ανατριχιάζει η υπόλοιπη Ευρώπη», γράφει η γαλλική Le Figaro, σχολιάζοντας την μονομερή κίνηση του Βερολίνου, για τη διάθεση του κολοσσιαίου ποσού των 200 δισ. ευρώ, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ενεργειακή κρίση, μόνο στη Γερμανία «Φαίνεται ότι το Βερολίνο έχει βαθιές τσέπες και προτιμά να εξασφαλίσει τον εφοδιασμό της χώρας, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι πληρώνει υψηλό τίμημα. Αλλά αυτή η εθνική στρατηγική συγκρούεται με την Ευρώπη», γράφει η γαλλική εφημερίδα, αποδοκιμάζοντας την εγωϊστική κίνηση του Βερολίνου.

Ναυτιλία

Η «ναυτιλιακή διπλωματία» φέρνει Ελλάδα και Τουρκία πιο κοντά

Η «ναυτιλιακή διπλωματία» φέρνει την Ελλάδα και την Τουρκία πιο κοντά. Μπορεί η ρητορική της τουρκικής πολιτικής ηγεσίας απέναντι στη χώρα μας να έχει οξυνθεί τους τελευταίους μήνες, ωστόσο σε επίπεδο ναυτιλίας οι σχέσεις των δύο χωρών είναι σε εξαιρετικό επίπεδο. Μάλιστα, στο ναυτιλιακό συνέδριο ISTSHIP 22, που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη την περασμένη εβδομάδα από τις τουρκικές εφοπλιστικές ενώσεις, τιμώμενη χώρα ήταν η Ελλάδα.


Πρωτοσέλιδο

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ