Οικονομία & Αγορές

Έκλεισε η τεχνική συμφωνία για τη δ’ αξιολόγηση

Την επίτευξη τεχνικής συμφωνίας (staff level agreement) για τη δ’ αξιολόγηση ανακοίνωσε λίγο μετά τις 8 το βράδυ του Σαββάτου ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ενώ την είδηση επιβεβαίωσαν και οι επικεφαλής των θεσμών.

Γερμανικός Τύπος: Λίγες ελπίδες για συμμετοχή του ΔΝΤ

Πληθαίνουν γερμανικές δημοσιογραφικές πληροφορίες ότι το ΔΝΤ δεν πρόκειται να χορηγήσει δάνειο στην Ελλάδα. Αίτημα του Ταμείου να συμπεριληφθούν τα διμερή δάνεια των κρατών της Ευρωζώνης με την Ελλάδα στις ελαφρύνσεις.

Έτοιμος ο Βάιντμαν για την ηγεσία της ΕΚΤ

Ένας Γερμανός ως προϊστάμενος της ΕΚΤ; Ο πρόεδρος της Μπούντεσμπανκ Γενς Βάιντμαν πιστεύει ότι έχει έρθει η ώρα και η στιγμή είναι κατάλληλη.

Συμφωνία ΗΠΑ - Κίνας για «ψαλίδι» στο αμερικανικό εμπορικό έλλειμμα

Σε συμφωνία για «σημαντική» μείωση του εμπορικού ελλείμματος των Ηνωμένων Πολιτειών κατέληξαν το Σάββατο Ουάσιγκτον και Πεκίνο, έπειτα από διαπραγματεύσεις στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ, όπως σημειώνεται σε κοινή ανακοίνωση των δύο χωρών.

Newsroom

Φόρτωση...
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Οικονομία

Λίγες εκκρεμότητες στον εξωδικαστικό, πολλές στον ν. Κατσέλη

Την αισιοδοξία του ότι μέχρι αύριο το βράδυ θα έχει κλείσει η τεχνική συμφωνία με τους θεσμούς (SLA) εξέφρασε χθες κυβερνητικός αξιωματούχος που συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς. «Πάμε πολύ καλά», είπε και τόνισε ότι σήμερα  Παρασκευή θα συζητηθούν 3-4 θέματα που μένουν σε εκκρεμότητα, μεταξύ των οποίων είναι ο ΕΝΦΙΑ αλλά και κάποιες ελάχιστες αποκλίσεις στο δημοσιονομικό.
 

Αγορές

Χρηματιστήριο: Πτώση με οδηγό πάλι τις Τράπεζες που έφερε βουτιά -4,81% στην εβδομάδα και -2,44% στο 2018

Στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, οι θεσμικοί έδωσαν στις τιμές των βασικών δεικτών μικτή δυναμική, με κίνηση του ΓΔ σε αρνητικό πεδίο κατά την ελεύθερη διαπραγμάτευση στα πρώτα μόνο λεπτά και στις δημοπρασίες. Ο ΓΔ οδηγήθηκε χαμηλότερα -0,43% και έφθασε στις 782,80 από 786,20 μονάδες και ο 25άρης έκλεισε στις 2050,54 από 2063,72 με μεταβολή -0,64%. Στην εβδομάδα ο ΓΔ έχασε -4,81% ενώ ο 25άρης -4,45% και ο FTSEM έχασε -2,09% με αποτέλεσμα οι επιδόσεις τους στο 2018 να διαμορφωθούν αντίστοιχα σε -2,44%, -1,57% και +2,83%.

Φορολογία

Κερδισμένοι και χαμένοι από τις νέες αντικειμενικές

Μόνο στις καινούργιες κατοικίες οι νέες αντικειμενικές αξίες θα πλησιάζουν τις εμπορικές, σύμφωνα με τη διαδικασία που ακολουθείται από την κυβέρνηση για την αλλαγή τους, ενώ στις υπόλοιπες θα απέχουν, δημιουργώντας συνθήκες αδικίας σε μεγάλο τμήμα των ιδιοκτητών ακινήτων.

Διεθνή

Ιταλία: Mini-bots για τις οφειλές του δημοσίου προς ιδιώτες προβλέπει το κυβερνητικό πρόγραμμα

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters η συμφωνία των δύο εταίρων περιλαμβάνει μεταξύ άλλων την έκδοση βραχυπρόθεσμων κρατικών ομολόγων, προκειμένου να πληρωθούν επιχειρήσεις, στις οποίες χρωστάει το δημόσιο. Πρόκειται για τα λεγόμενα «mini-Βots» , τα οποία ο απερχόμενος υπουργός Οικονομίας, Πιέρ Κάρλο Πάντοαν, είχε επικρίνει έχει χαρακτηρίσει «κεκαλυμμένο παράλληλο νόμισμα». 

Χρηματιστηριακές Ανακοινώσεις

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ

Πρωτοσέλιδο

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ