Οικονομία & Αγορές

Χάθηκε εισόδημα 2,4 δισ. σε 4 χρόνια

Το χτύπημα που δέχονται οι παραγωγικές δυνάμεις στην Ελλάδα πιστοποιούν με τον πιο ανάγλυφο τρόπο οι φορολογικές δηλώσεις των τελευταίων ετών.

Ράλι των ευρωπαϊκών ομολόγων πυροδότησε η FED

Την όρεξη των επενδυτών για κρατικό χρέος και δη των ισχυρών οικονομιών της Ευρώπης άνοιξε η απόφαση της Federal Reserve να στείλει μήνυμα στις αγορές πως δεν πρέπει να περιμένουν αυξήσεις επιτοκίων, τουλάχιστον για φέτος.

Σκληρό Brexit, σημαίνει σκληρό σύνορο για 6.000 μετοχές

Το τοξικό πολιτικό κλίμα αρχίζει πια να επηρεάζει και τις ρυθμιστικές αρχές, σχολιάζει το Bloomberg. 

EY: Δέκα απειλές και ευκαιρίες για τον κλάδο μέσων και ψυχαγωγίας

Νέα στρατηγική, που θα αμφισβητεί τα στερεότυπα για τις συμπεριφορές των μεγαλύτερων γενεών, πρέπει να υιοθετήσουν οι εταιρείες μέσων ενημέρωσης, αν δεν θέλουν να χάσουν μεγάλες ευκαιρίες ανάπτυξης, προειδοποιεί η ΕΥ. 

Newsroom

Φόρτωση...
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Οικονομία

Αγώνας δρόμου για συμφωνία στην προστασία της α΄ κατοικίας

Απειλές ή πραγματικότητα και με ποιες συνέπειες είναι τα βασικά ερωτήματα που δημιουργούνται σχετικά με το θεσμικό πλαίσιο για την προστασία της πρώτης κατοικίας και την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει έστω και μονομερώς στη νομοθέτηση του νέου πλαισίου, αν δεν υπάρξει συμφωνία με τους θεσμούς. Την ίδια στιγμή τα τεχνικά κλιμάκια ανταπαντούσαν αυστηρά κορυφώνοντας την ένταση.

Επιχειρήσεις

Τιτάν: Η Αμερική έφερε κέρδη και αύξηση μερίσματος

Η αμερικανική αγορά ανεδείχθη και το 2018 στην κυριότερη πηγή κερδοφορίας του ομίλου «Τιτάν», χάρη στην ισχυρή οικονομική ανάπτυξη, αλλά και την αύξηση του πληθυσμού στις περιοχές, που δραστηριοποιείται η ελληνική τσιμεντοβιομηχανία. Αντισταθμίζοντας τις πιέσεις στην Ελλάδα και τις αγορές Δυτικής, τα αποτελέσματα στις ΗΠΑ διατήρησαν εν πολλοίς σταθερά τα έσοδα και έδωσαν ώθηση στα καθαρά κέρδη. Στο πλαίσιο αυτό η εταιρεία αποφάσισε αύξηση του μερίσματος. 

Διεθνή

Disney-Fox: Τι σημαίνει το deal των 71,3 δισ. για το Χόλιγουντ και την περιουσία του Μέρντοχ

Το mega- deal των 71, 3 δισ. δολαρίων με το οποίο ενώνουν τις δυνάμεις τους η Disney και η Fox ανακοινώθηκε τον Δεκέμβριο του 2017, πέρασε από σαράντα κύματα και τελικά ολοκληρώθηκε έχοντας λάβει την έγκριση του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης και των αρμόδιων ρυθμιστικών αρχών ανά τον κόσμο. Αποκαλύπτει μία ευρύτερη τάση στον χώρο των μέσων και της ψυχαγωγίας και είναι εξαιρετικά σημαντική τόσο για την αμερικανική εταιρεία των μεγάλων κινηματογραφικών ταινιών όσο και για τον Αυστραλό μεγιστάνα, Ρούπερτ Μέρντοχ. 

Χρηματιστηριακές Ανακοινώσεις

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ

Πρωτοσέλιδο

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ