Οικονομία & Αγορές

Αίτηση πτώχευσης για τη θυγατρική της Folli Follie στις ΗΠΑ

Προαιρετική αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 7 του πτωχευτικού κώδικα των ΗΠΑ υπέβαλε η αμερικανική θυγατρική της Folli Follie Group, «Links of London». H συγκεκριμένη εξέλιξη οφείλεται στις σημαντικές και διαρκείς ετήσιες οικονομικές ζημιές της εταιρείας.

Eισαγωγή στο Euronext σχεδιάζει η Τιτάν

Την πρόθεση του Ομίλου Τιτάν να εισαχθεί στο Χρηματιστήριο Βρυξελλών (Euronext) ανακοίνωσε η Α.Ε. Τσιμέντων Τιτάν, έχοντας ως απώτερο στόχο την ενίσχυση της ανεξάρτητης διεθνούς αναπτυξιακής πορείας του Ομίλου. Διαβεβαιώσεις για παραμονή του Ομίλου στην Ελλάδα.

Κομισιόν: «Άνευ προηγουμένου» η απόκλιση του ιταλικού προϋπολογισμού

Ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζουζέπε Κόντε, ανακοίνωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ότι το υπουργικό συμβούλιο θα συνεδριάσει το Σάββατο για να συζητήσει τον προϋπολογισμό και διάφορα φορολογικά ζητήματα. Για «άνευ προηγουμένου» απόκλιση από τους δημοσιονομικούς στόχους κάνει λόγο η Κομισιόν.

Fitch: Αναβάθμιση προγραμμάτων καλυμμένων ομολόγων της ΕΤΕ και της Πειραιώς

Στην αναβάθμιση της αξιολόγησης δύο προγραμμάτων καλυμμένων στεγαστικών ομολόγων της Εθνικής Τράπεζας και της Τράπεζας Πειραιώς, προχώρησε ο οίκος Fitch.

Newsroom

Φόρτωση...
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Οικονομία

Εκκίνηση με... εκπτώσεις για τις e-Άδειες στην οικοδομή

Σε λειτουργία τέθηκε από χθες το πληροφοριακό σύστημα για την έκδοση των οικοδομικών αδειών (e-Άδειες), ωστόσο η… αντίσταση των πολεοδομιών είχε αποτέλεσμα να δοθεί προθεσμία για την πλήρη εφαρμογή του συστήματος για δύο κατηγορίες νέων οικοδομικών αδειών, έως 1 Δεκεμβρίου.

Επιχειρήσεις

Μάχη γιγάντων στα ράφια των σ/μ για τα καλλυντικά

Με μερίδιο που ξεπερνά το 40% της συνολικής αγοράς καλλυντικών τα προϊόντα που διακινούνται στη μαζική αγορά έχοντας εδραιωθεί στις προτιμήσεις των καταναλωτών -ειδικά κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης- κερδίζουν σταθερά έδαφος πριμοδοτώντας τις αισιόδοξες προβλέψεις για την περαιτέρω ανάπτυξη της βιομηχανίας και αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τη μάχη γιγάντων για τα μερίδια στα ράφια των super market.

Φορολογία

e-τιμολόγια υποχρεωτικά από 1ης-1-2020

Την πιλοτική εφαρμογή του μέτρου της ηλεκτρονικής τιμολόγησης έως τον Δεκέμβριο του 2018 και την πλήρη εφαρμογή του από την 1η-1-2020 σχεδιάζει η ΑΑΔΕ, όπως προκύπτει από την αναθεώρηση του φετινού επιχειρησιακού της σχεδίου, η οποία δημοσιεύθηκε χθες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Διεθνή

Γιατί οι ΗΠΑ δεν έβαλαν στην Κίνα την ταμπέλα του «χειραγωγού νομίσματος»

Παρά τις συνεχείς επιθέσεις του Ντόναλντ Τραμπ κατά του Πεκίνου, των αθέμιτων εμπορικών πρακτικών και του «σκοπίμως υποτιμημένου» γιουάν, οι ΗΠΑ απέφυγαν τελικά να κατηγορήσουν επισήμως την Κίνα για χειραγώγηση νομίσματος. Πρόκειται για μία εξέλιξη, η οποία γεννά ελπίδες για αποκλιμάκωση της έντασης μεταξύ των δύο ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη. 

Ναυτιλία

Η ποινικοποίηση της εργασίας διώχνει τους ναυτικούς

Αναλλοίωτος σταθερά στο θυμικό των ναυτικών παραμένει ο παράγοντας «ποινικοποίηση» της ναυτικής εργασίας, παρά το γεγονός ότι η καθημερινότητα τους φέρνει αντιμέτωπους και με νέες προκλήσεις ως απόρροια της εν εξελίξει τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης, αλλά και της αυστηροποίησης του θεσμικού πλαισίου για τη προστασία του περιβάλλοντος.

Χρηματιστηριακές Ανακοινώσεις

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ

Πρωτοσέλιδο

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ