Οικονομία & Αγορές

ΑΝΑΛΥΣΗ

Στενή εποπτεία και ελάφρυνση χρέους με δεσμεύσεις

Η πρωινή συμφωνία επιβεβαιώνει μια σειρά από παραδοχές που διαμορφώνουν ένα διαφορετικό περιβάλλον, αλλά λίγο έχουν να κάνουν με τον «απεγκλωβισμό από τα μνημόνια που είναι πλέον γεγονός».

Goldman Sachs: Στη σωστή κατεύθυνση η συμφωνία- ποιοι οι κίνδυνοι μεσοπρόθεσμα

Θετικά αποτιμά την συμφωνία, στην οποία κατέληξαν οι μαραθώνιες διαβουλεύσεις του Eurogroup στο Λουξεμβούργο, η Goldman Sachs, κάνοντας λόγο για αποφάσεις που κινούνται «στη σωστή κατεύθυνση». Επισημαίνει, ωστόσο, ότι σε μεσοπρόθεσμη βάση οι πιέσεις θα ενταθούν και προειδοποιεί δε για κινδύνους, που έχουν να κάνουν τόσο με εσωτερικές πολιτικές εξελίξεις όσο και με εξωτερικούς παράγοντες. 

Ράλι για ομόλογα, τραπεζικές μετοχές μετά το Eurogroup

Με ενθουσιασμό υποδέχθηκαν οι αγορές τη συμφωνία του Eurogroup για την επομένη της λήξης του προγράμματος. Παρά το γεγονός ότι συνοδεύεται από άκρως απαιτητικές δεσμεύσεις για τους δημοσιονομικούς στόχους και κόντρα στους αστερίσκους του ΔΝΤ οι επενδυτές δείχνουν να πιστεύουν ότι δίνει αυτό που χρειάζεται, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα, το ελληνικό ενεργητικό. 

Newsroom

Φόρτωση...
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Οικονομία

Συμφωνία στο Eurogroup για την Ελλάδα

Πράσινο φως σε μία συμφωνία - πακέτο τόσο για την έξοδο της Ελλάδας από το πρόγραμμα βοήθειας, όσο και για την περαιτέρω ελάφρυνση του δημόσιου χρέους άναψε το Eurogroup, μετά από μία μαραθώνια συνεδρίαση στο Λουξεμβούργο, η οποία διήρκησε πάνω από 10 ώρες και ολοκληρώθηκε στις 2.00 π.μ. ώρα Ελλάδας.

Επιχειρήσεις

DHL: Στα 3,4 τρισ. δολ. ο παγκόσμιος τζίρος ηλεκτρονικού εμπορίου έως το 2019

Με στόχο την ανάπτυξη του ηλεκτρονικού εμπορίου και την καθοδήγηση των διαδικτυακών εμπόρων, καθώς διεισδύουν στην ταχύτατα αναπτυσσόμενη παγκόσμια αγορά η εταιρεία ταχυμεταφορών DHL Express ξεκινά μια ψηφιακή καμπάνια σε όλο τον κόσμο και βέβαια και την Ελλάδα που παρατηρείται ραγδαία αύξηση των εξαγωγών από ΜμΕ.

Φορολογία

Σε δύο φάσεις οι αλλαγές στις αντικειμενικές αξίες

Νέες αναπροσαρμογές στις αντικειμενικές τιμές το 2019 και το 2020, ώστε να ολοκληρωθεί η εναρμόνιση των φορολογητέων αξιών των ακινήτων με τις πραγματικές τιμές της κτηματαγοράς, καθώς και ριζικές αλλαγές στο καθεστώς φορολόγησης της ναυτιλίας από τον Ιούλιο, προαναγγέλλονται με την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τον βαθμό συμμόρφωσης της ελληνικής κυβέρνησης στα συμφωνηθέντα κατά την 4η αξιολόγηση.

Διεθνή

Εμπορικός πόλεμος: Διπλό πλήγμα στη βιομηχανία αυτοκινήτου

Η βιομηχανία αυτοκινήτου εξελίσσεται στο πρώτο μεγάλο «θύμα» του εμπορικού πολέμου. Και τούτο γιατί δέχεται πλήγμα τόσο από την απειλή των αμερικανικών δασμών όσο και από εκείνη των κινεζικών αντιποίνων. Οι γερμανικές εταιρείες δέχονται τις ισχυρότερες πιέσεις, αλλά αλώβητες δεν μένουν ούτε οι αμερικανικές. Ποια τα μεγέθη, που διακυβεύονται. 

Χρηματιστηριακές Ανακοινώσεις

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ

Πρωτοσέλιδο

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ