Οικονομία & Αγορές

Η σχέση αλληλεξάρτησης ΗΠΑ- Σαουδικής Αραβίας 

Για περίπου επτά δεκαετίες οι ΗΠΑ και η Σαουδική Αραβία έχουν αναπτύξει μία σχέση αλληλεξάρτησης, η οποία έχει ως κεντρικό σημείο τα οικονομικά συμφέροντα των δύο χωρών, αλλά εκτείνεται βεβαίως σε θέματα επιρροής στη Μέση Ανατολή και ασφαλείας. Αυτή εξηγεί και την αμήχανη έως αντιφατική στάση της Ουάσιγκτον στην υπόθεση Κασόγκι, που κινείται μεταξύ προειδοποιήσεων από τη μία και προσπάθεια δικαιολόγησης του Ριάντ από την άλλη, με τη φράση «αθώος μέχρι αποδείξεως του εναντίου» δια στόματος του Ντόναλντ Τραμπ.   

Περαιτέρω αύξηση των επιτοκίων προμηνύουν τα πρακτικά της Fed

Υπέρ της «διατήρησης της πολιτικής της αύξησης των επιτοκίων, έως ότου καταστεί περιοριστική» τάχθηκε η πλειοψηφία των μελών της Federal Reserve, όπως προκύπτει από τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ.

Σε αναζήτηση νέας ελεγκτικής εταιρείας η Folli Follie

Τη διακοπή της συνεργασίας με την Ernst & Young επιβεβαίωσε η Folli Follie, η οποία γνωστοποίησε παράλληλα, ότι βρίσκεται ήδη σε συνεννοήσεις για την ανάθεση του επανελέγχου των οικονομικών καταστάσεων σε νέα ανεξάρτητη ελεγκτική εταιρεία.

Επανήλθε στο 4,3% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου

Στα επίπεδα του 4,3% επανήλθε το απόγευμα η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου, ακολουθώντας τα χνάρια των ιταλικών τίτλων που δέχονται νέες πιέσεις.

Newsroom

Φόρτωση...
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Επιχειρήσεις

Ρυθμιστές οι ομολογιούχοι στην επόμενη μέρα της F.F.

Συνεχίζεται το «κόψε, ράψε» για το business plan που θα συνοδέψει την αίτηση εξυγίανσης της Folli Follie στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, στο πλαίσιο του άρθρου 106 του πτωχευτικού νόμου - με τους ομολογιούχους να παίρνουν τα τελευταία εικοσιτετράωρα το πάνω χέρι στις διαπραγματεύσεις, καθώς από αυτούς εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η έκβαση των διαδικασιών.

Φορολογία

Λιγότεροι έλεγχοι και πρόστιμα σε «μεγάλους» λόγω παραγραφής

Μείωση στον αριθμό των φορολογικών ελέγχων που διενεργούνται σε οικονομικά ισχυρούς φορολογούμενους, καθώς επίσης και σημαντική συρρίκνωση των ποσών των φόρων και των προστίμων που βεβαιώνονται από τους ελέγχους αυτούς καταγράφουν τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) για τις επιδόσεις του Κέντρου Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) κατά το οκτάμηνο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2018, τα οποία αναρτήθηκαν πρόσφατα στην ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής.

Διεθνή

Τι διεκδικεί η Άγκυρα από το Ριάντ;

Η υπόθεση Κασόγκι φάνηκε αρχικά να προσθέτει ακόμη ένα αγκάθι στις τεταμένες, ήδη από την Αραβική Άνοιξη του 2011, σχέσεις Τουρκίας- Σαουδικής Αραβίας. Τα πράγματα όμως είναι αρκετά περίπλοκα και σε αυτά εμπλέκονται όχι μόνο παιχνίδια επιρροής στην περιοχή, αλλά και οικονομικά συμφέροντα. Η τελευταία εξέλιξη, που θέλει το Ριάντ έτοιμο να ανακοινώσει ότι σκότωσε...κατά λάθος τον Σαουδάραβα δημοσιογράφο, συνοδεύεται από πληροφορίες για το τι ακριβώς διεκδικεί η Άγκυρα από το Ριάντ, σε μία εξαιρετικά δύσκολη στιγμή για την οικονομία της. 

Ναυτιλία

Η ποινικοποίηση της εργασίας διώχνει τους ναυτικούς

Αναλλοίωτος σταθερά στο θυμικό των ναυτικών παραμένει ο παράγοντας «ποινικοποίηση» της ναυτικής εργασίας, παρά το γεγονός ότι η καθημερινότητα τους φέρνει αντιμέτωπους και με νέες προκλήσεις ως απόρροια της εν εξελίξει τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης, αλλά και της αυστηροποίησης του θεσμικού πλαισίου για τη προστασία του περιβάλλοντος.

Χρηματιστηριακές Ανακοινώσεις

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ

Πρωτοσέλιδο

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ