Γ. Ρεβύθης: Από τη διάρκεια ισχύος των περιοριστικών μέτρων θα εξαρτηθεί η ζημία στην κτηματαγορά

Δευτέρα, 06 Απριλίου 2020 19:55
UPD:19:59
Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Η ζημία που θα καταγράψει η ελληνική οικονομία και ιδιαίτερα η ελληνική κτηματαγορά από τις επιπτώσεις της πανδημίας, θα εξαρτηθεί από τον χρόνο εφαρμογής των πρωτόγνωρων αυτών μέτρων προς τους πολίτες, τα κλειστά σύνορα και τις απαγορεύσεις που εφαρμόζονται, και αν μη τι άλλο ήταν απαραίτητες, δηλώνει ο Γιάννης Ρεβύθης, μέλος του δ.σ. της Ομοσπονδίας Μεσιτών Ελλάδος και τέως πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μεσιτών Ελλάδος.

Θεωρεί, πάντως, πως εάν εξομαλυνθεί η κατάσταση και βρεθεί το εμβόλιο για την αντιμετώπιση του ιού, τα πράγματα θα είναι σίγουρα καλύτερα και η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί. Αντίθετα, εάν επιμηκυνθεί ο χρόνος όλων αυτών των απαγορεύσεων και δεν έχει βρεθεί το εμβόλιο, «είναι σίγουρο ότι οι ζημιές θα είναι τεράστιες με μηδενικές αγοροπωλησίες και επενδύσεις και θα δούμε τις τιμές να μειώνονται κάθετα. Δυστυχώς, θα βρεθούμε σε μια κατάσταση που ζήσαμε προ οκταετίας με τις τιμές να καταρρέουν και να υπάρχουν τεράστιες επιπτώσεις σε όλους κλάδους των κατασκευών» αναφέρει σε παρέμβασή του.

Σύμφωνα με τον κ. Ρεβύθη, τα τρία τελευταία χρόνια η κτηματαγορά στηρίχθηκε και αναπτύχθηκε βάσει του τουρισμού, των βραχυχρόνιων μισθώσεων και της παροχής της άδειας παραμονής σε κατοίκους μη ευρωπαϊκής κοινότητας (Golden Visa). «Τώρα, οι τρεις αυτές πτυχές κατακρημνίζονται, λόγω του ότι στηρίζονταν κυρίως σε υπηκόους άλλων κρατών και ξένους επενδυτές. Αυτός είναι και ο λόγος που οι τιμές είχαν αυξηθεί πάρα πολύ τα δύο τελευταία χρόνια, ειδικά στο κέντρο της Αθήνας, στα νότια προάστια και σε περιοχές που εξυπηρετούνται από διεθνή αεροδρόμια» επισημαίνει.

«Ευελπιστούμε τα πράγματα να πάνε καλύτερα και να μη ζήσουμε καταστάσεις όπως αυτές της μαύρης οκταετίας της οικονομικής κρίσης που περάσαμε όλοι οι Έλληνες και ευχόμαστε το καλύτερο για όλους μας και πάνω απ' όλα υπομονή, κουράγιο και υγεία» καταλήγει ο κ. Ρεβύθης.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα