Δύο αστυνομικοί μέλη πενταμελούς συμμορίας που διέπραττε ηλεκτρονικές απάτες

Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2020 16:45
SHUTTERSTOCK
A- A A+

Πίστευαν ότι είχαν «στήσει την τέλεια απάτη». Πέντε κακοποιοί, ανάμεσα τους και δύο εν ενεργειαα στυνομική από τη Λαμία και τη Θεσσαλονίκη, είχαν συστήσει κύκλωμα που αγόραζε μέσα από τη «μαύρη αγορά» (γνωστό και ως «μαύρο ίντερνερ») κλεμμένους κωδικούς και ΙΒΑΝ τραπεζικών λογαριασμών ιδιωτών και στη συνέχεια προχωρούσαν σε υπέρογκες ηλεκτρονικές αγορές ή πληρωμές λογαριασμών ΔΕΚΟ για τους ίδιους, είτε «πελάτες» απότ ους οποίους εισέπραταν «προμήθεια» για τη «διευκόλυνση» πους τους έκαναν !

Οι επωφελούμενοι από την διαδικτυακή απάτη υπολογίζεται ότι ήταν περισσότεροι από 100, ενώ τα κέρδη της εγκληματικής ομάδας υπολογίζονται σε τουλάχιστον 200.000 ευρώ. 

Η έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. ξεκίνησε στις αρχές του 2019 κατόπιν εγκλήσεων που υπέβαλαν ιδιώτες-θύματα αλλά και ένα τραπεζικό ίδρυμα.

Οι πέντε συλληφθέντες οδηγήθηκαν το μεσημέρι στον εισαγγελέα ποινικής δίωξης Θεσσαλονίκης που τους απήγγειλε κατά περίπτωση κατηγορίες για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, απάτη μέσω υπολογιστή από κοινού και κατ' εξακολούθηση (οι δύο πράξεις σε βαθμό κακουργήματος), απάτη σε βαθμό πλημμελήματος, παράνομη πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα κ.ά.

Κατόπιν παραπέμφθηκαν να απολογηθούν σε ειδικό ανακριτή, απ' όπου πήραν προθεσμία για να απολογηθούν την επόμενη εβδομάδα. Μέχρι τότε παραμένουν υπό κράτηση.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή