Εξελίξεις μετά την αναβολή της «Steering Committee»

Δευτέρα, 02 Δεκεμβρίου 2019 15:01
UPD:15:05
EPA/ENNIO LEANZA
A- A A+

Η αναβολή της (πρώτης) συνεδρίασης της «Steering Committee» (Επιτροπή Καθοδήγησης), που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα στο υφυπουργείο Αθλητισμού, ενδέχεται να αποτελέσει προάγγελο εξελίξεων στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η Επιτροπή συστάθηκε με πρωτοβουλία του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, σε συνεργασία με FIFA και UEFA, έχοντας αντικείμενο την ασφάλεια στα γήπεδα, την αντιμετώπιση της βίας και την ακεραιότητα των διοργανώσεων.

Οι θεσμικοί φορείς (ΕΠΟ, Super League, Super Legue 2, αθλητικός εισαγγελέας, εκπρόσωποι των υπουργείου Δικαιοσύνης, Προστασίας του Πολίτη, Αθλητικής Βίας), μετέβησαν στο υφυπουργείο, όχι όμως οι εκπρόσωποι FIFA και UEFA, όπως και ο κ. Αυγενάκης.

Τελικά οι εκπρόσωποι των φορέων ενημερώθηκαν ότι η σύσκεψη έχει αναβληθεί, λόγω των διαδραματισθέντων στο χθεσινό ντέρμπι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ, που αφορούσαν στη συμπεριφορά των γηπεδούχων προς τους αξιωματούχους των δύο υπερκείμενων ποδοσφαιρικών αρχών και στη συμπεριφορά του «Δικέφαλου» απέναντι στον υφυπουργό.

Μετά τη ματαίωση της σύσκεψης, εκδόθηκε κοινή ανακοίνωση του υφυπουργού Αθλητισμού και των FIFA-UEFA, που αναφέρει:

«Έπειτα από τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στον αγώνα Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ, καθώς και τα περιστατικά κατά του Υφυπουργού Αθλητισμού από αξιωματούχους του ΠΑΟΚ πριν και μετά το ματς, αλλά και εκείνα κατά των αντιπροσώπων της FIFA και της UEFA από αξιωματούχους του Ολυμπιακού, μετά το τέλος του παιχνιδιού, αναβλήθηκε η συνεδρίαση της Steering Committee, που είχε προγραμματιστεί για σήμερα.

Η απόφαση αυτή λήφθηκε μετά από διαβουλεύσεις του Υφυπουργού Αθλητισμού με τη FIFA και την UEFA. Η FIFA, η UEFA και ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, καταδικάζουν με τον πιο δυνατό τρόπο κάθε ενέργεια που μπορεί να προκαλέσει δυσμενείς συνέπειες στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Προτεινόμενα για εσάς

Αθλητικές Μεταδόσεις