Παρίσι: Άνδρας σκαρφαλωμένος επί ώρες στον Πύργο του Άιφελ

Δευτέρα, 20 Μαΐου 2019 22:55
UPD:22:59
REUTERS/CHARLES PLATIAU
A- A A+

Διασώστες προσπαθούν να μιλήσουν σε έναν άνδρα που σκαρφάλωσε το απόγευμα στον Πύργο του Άιφελ, στο Παρίσι, αφού προηγουμένως χρειάστηκε να εκκενωθούν το εμβληματικό μνημείο και οι πλησιέστεροι δρόμοι.

Εικόνες που μεταδόθηκαν από την τηλεόραση έδειχναν έναν ειδικό πυροσβέστη κι έναν διασώστη σκαρφαλωμένους στις σιδερένιους δοκούς του πύργου, ύψους 324 μέτρων, ακριβώς κάτω από την υψηλότερη πανοραμική πλατφόρμα του μνημείου, προσπαθώντας να πείσουν τον άγνωστο άνδρα να παραδοθεί.

Η αστυνομία του Παρισιού ανακοίνωσε ότι τα κίνητρά του παραμένουν ασαφή κι ότι ένας διαπραγματευτής είναι παρών. Το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο BFM TV μετέδωσε ότι ο άνδρας απειλεί να αυτοκτονήσει.

«Ο άνδρας εισήλθε στον πύργο κανονικά κι άρχισε να σκαρφαλώνει μόλις βρέθηκε στον δεύτερο όροφο» είπε εκπρόσωπος της εταιρίας διαχείρισης του μνημείου.

Η αστυνομία έχει αποκλείσει τους πλησιέστερους δρόμους στον Πύργο του Άιφελ, καθώς πολύς κόσμος στεκόταν και παρακολουθούσε την επικίνδυνη επιχείρηση που άρχισε το απόγευμα.

Ο πύργος, που κατασκευάστηκε μεταξύ 1887 και 1889 και το ύψος του ισοδυναμεί με ένα κτήριο 81 ορόφων, θα παραμείνει κλειστός μέχρι νεωτέρας, σύμφωνα με την εταιρεία διαχείρισης.

Πηγή: ΑΜΠΕ 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή