Κ. Μητσοτάκης: Λέω «ως εδώ» σε όσους θεωρούν τα Εξάρχεια δικό τους άβατο

Παρασκευή, 05 Απριλίου 2019 22:56
UPD:22:57
A- A A+

Επίθεση στην κυβέρνηση για τα θέματα ασφάλειας των πολιτών εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, από την Αιτωλοακαρνανία όπου περιόδευσε.

Μιλώντας απόψε στο Αγρίνιο, σε ανοικτή συγκέντρωση οπαδών του κόμματος, με αφορμή και το χθεσινό συμβάν στα Εξάρχεια, ανέφερε ότι άνδρες του λιμενικού με τη συνοδεία εισαγγελέα, προπηλακίστηκαν, χτυπήθηκαν και μαχαιρώθηκαν από μία ομάδα κουκουλοφόρων που θεωρούν ότι τα Εξάρχεια είναι δικό τους άβατο. «Από εδώ, την Αιτωλοακαρνανία, τους λέω: ως εδώ, την επόμενη ημέρα των εκλογών να γνωρίζουν ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί σε κάθε γωνιά της χώρας, ώστε οι πολίτες να αισθανθούν ξανά ασφαλείς, η αστυνομία θα αφεθεί ελεύθερη να κάνει ελεύθερη τη δουλειά της, χωρίς ανοχή σε οργανώσεις που προσομοιάζουν πια με παρακρατικά σχήματα» τόνισε.

Ειδική αναφορά έκανε στο πανεπιστημιακό άσυλο, λέγοντας ότι «με τη Ν.Δ. το πανεπιστημιακό δεν τροποποιείται απλώς, δεν αλλάζει, αλλά καταργείται. Η Ν.Δ. θα παραδώσει τα Πανεπιστήμια σε αυτούς που ανήκουν, στους καθηγητές, στους φοιτητές, στους εργαζόμενους» σημείωσε. Ο κ. Μητσοτάκης είπε, επίσης, ότι η ανομία και η ανασφάλεια δεν περιορίζεται στα αστικά κέντρα αλλά έχει επεκταθεί σε όλη την Επικράτεια και πως η παροχή ασφάλειας αποτελεί προτεραιότητα για τη Ν.Δ., γιατί «δεν είναι δεξιά ή αριστερή, είναι αυτονόητη υποχρέωση ενός κράτους δικαίου και προϋπόθεση της ελευθερίας».

DIMITRIS PAPAMITSOS

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε εκτενώς στις προσεχείς εκλογές του Μαΐου. Όπως είπε, «σε 50 μέρες έχουμε ευρωεκλογές και δημοτικές, όπου πηγαίνω αντιλαμβάνομαι και σας μεταφέρω την υπόγεια βοή: καιρός να ψηφίσουμε, καιρός να προχωρήσουμε, καιρός να πούμε στον κ. Τσίπρα "ως εδώ", αρκετά ταλαιπώρησες τη χώρα, καιρός να δείξουμε την πόρτα της εξόδου στη χειρότερη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης». Είναι η πρώτη φορά μετά από τέσσερα χρόνια που οι πολίτες θα έχουν την ευκαιρία να απαντήσουν οι ίδιοι στα όσα βίωσαν, είπε ο κ. Μητσοτάκης κι επανέλαβε τον τετράλογο που «δεν θα πρέπει να ξεχνάνε οι πολίτες: τα μεγάλα ψέματα, τους αβάστακτους φόρους, το δηλητήριο του διχασμού και τη Συμφωνία των Πρεσπών».

Ακολούθως, περιέγραψε τους στόχους της Ν.Δ. στη διπλή εκλογική αναμέτρηση του Μαΐου:

«- Ο πρώτος είναι η ενίσχυση και η καθαρή νίκη της Ν.Δ. στις ευρωεκλογές, ώστε να αποτελέσουν το σκαλοπάτι για μία μεγάλη επικράτηση στις βουλευτικές εκλογές, όποτε κι αν επιλέξει να τις κάνει ο κ. Τσίπρας.

- Το δεύτερο μήνυμα της κάλπης των περιφερειακών εκλογών πρέπει να είναι "καμία περιφέρεια στον ΣΥΡΙΖΑ, όσο το δυνατόν περισσότερες περιφέρειες στη Ν.Δ.".

- Το τρίτο μήνυμα είναι δήμαρχοι με τα δικά μας χρώματα σε όλους τους μεγάλους δήμους της χώρας. Αυτό πρέπει να είναι το αποτέλεσμα, ένα δημοψήφισμα υπέρ της δημοκρατίας, της ανάπτυξης, που θα σημάνει το τέλος μίας αποτυχημένης κυβέρνησης και τον φωτεινό πρόλογο μίας νέας Ελλάδας» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στις ευρωεκλογές, είπε ότι «θα στείλουμε πολιτικά μηνύματα, απόρριψης του ΣΥΡΙΖΑ και στήριξης της Ν.Δ. Αλλά θα εκλέξουμε και ευρωβουλευτές, θα στείλουμε μία ομάδα - εσείς θα επιλέξετε ανάμεσα στους παλαιότερους και στους νεώτερους υποψηφίους της Ν.Δ. -, που θα εκπροσωπήσει τα ελληνικά συμφέροντα. Η Ν.Δ. την επόμενη ημέρα θα είναι στον πυρήνα των ευρωπαϊκών εξελίξεων...» υπογράμμισε. Ζήτησε από τους πολίτες να του δώσουν τη δύναμη να διαπραγματευθεί για το συμφέρον της χώρας, για χαμηλότερα πλεονάσματα, να διεκδικήσει περισσότερους πόρους, μία νέα αγροτική πολιτική.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η κατάσταση στη χώρα πάει από το κακό στο χειρότερο: «Ξέρουμε πολύ καλά ότι οι πολίτες πονάνε στις τσέπες τους, τους έχουν πνίξει οι φόροι, δεν υπάρχουν δουλειές, εμείς δεν θέλουμε επιδόματα, θέλουμε δουλειές. Το όνειρο ενός εικοσάρη δεν μπορεί να είναι να περιμένει στο τέλος του χρόνου να πάρει ένα επίδομα και μαζί με τη σύνταξη του πατέρα να βγάλει τη χρονιά, δεν είναι αυτό το όραμα... Όραμά μας είναι οι ευκαιρίες και οι καλές θέσεις απασχόλησης, που όμως χρειάζονται επενδύσεις και οι επενδύσεις χαμηλότερη φορολογία... Σας ζητάω να κρατήσετε ότι η Ν.Δ. θα μειώσει φόρους και εισφορές και θα δημιουργήσει πολλές και καλές θέσεις εργασίας μέσα από μία έκρηξη επενδύσεων» τόνισε.

Ο κ. Μητσοτάκης απάντησε και στις αιτιάσεις του Αλέξη Τσίπρα ότι η Ν.Δ. είναι ένα νεοφιλελεύθερο κι ακροδεξιό κόμμα. «Τα λέει αυτά εκείνος που κυβέρνησε τέσσερα χρόνια με τον κ. Καμμένο... Ο κ. Τσίπρας είχε το θράσος να αποκαλέσει ακροδεξιούς, λαϊκιστές κι εθνικιστές όσους βρέθηκαν απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών. Όσοι βρεθήκαμε απέναντι είμαστε πατριώτες, έχουμε τις ίδιες ευαισθησίες με τους μακεδόνες αδελφούς μας και καταλαβαίνουμε ότι έγινε με τη Συμφωνία μία μεγάλη εθνική υποχώρηση... Σήμερα ο κ. Τσίπρας κυκλοφορεί πιο άνετα στα Σκόπια απ' ό,τι κυκλοφορεί στη Θεσσαλονίκη...».

Κατά τον κ. Μητσοτάκη, η Νέα Δημοκρατία είναι το μεγάλο λαϊκό κεντροδεξιό κόμμα που κάλυπτε τον χώρο από την κεντροδεξιά μέχρι τις παρυφές της αριστεράς. Όπως είπε, «το μεγάλο στοίχημα είναι να ανοίξουμε τις πόρτες μας και να γίνουμε από κόμμα ξανά μεγάλη παράταξη. Για να το κάνουμε αυτό, θα βασιστούμε κατ' αρχήν σε εκείνους που κράτησαν τη Ν.Δ. όρθια... Αλλά πρέπει να ξαναφέρουμε στην παράταξη φίλους που μας στήριξαν στο παρελθόν, αλλά τους χάσαμε στη συνέχεια... Εκείνους που ξαναγυρίζουν, σας καλωσορίζω στο σπίτι σας, σας χρειαζόμαστε. Αλλά έρχονται κοντά μας και άλλοι για πρώτη φορά, γιατί σήμερα καταλαβαίνουν ότι το διακύβευμα είναι πολύ μεγαλύτερο από τον διαχωρισμό δεξιάς ή αριστεράς» επισήμανε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αναφέρθηκε, τέλος, στον υποψήφιο περιφερειάρχη της Ν.Δ. για τη Δυτική Ελλάδα: «Ένας από τους λόγους που βρίσκομαι εδώ είναι για να υποστηρίξω και να εκλέξουμε τον Νεκτάριο Φαρμάκη» είπε.

Ο κ. Μητσοτάκης έκλεισε την ομιλία του στο Αγρίνιο  λέγοντας ότι «δεν θα ακολουθήσουμε τον κ. Τσίπρα στον δρόμο της πόλωσης και του διχασμού» και πως μέχρι το τέλος της προεκλογικής περιόδου θα μιλάει για το όραμα και το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή