Χάμοντ: Η αλλαγή πρωθυπουργού δεν είναι λύση

Κυριακή, 24 Μαρτίου 2019 13:35
UPD:13:49
REUTERS/HANNAH MCKAY
A- A A+

Η Βρετανία πρέπει να βρει έναν τρόπο για να αποχωρήσει συντεταγμένα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αντί να προσπαθεί να ανατρέψει την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Φίλιπ Χάμοντ, ερωτηθείς για τα δημοσιεύματα περί μεθοδεύσεων Βρετανών υπουργών για την ανατροπή της Μέι.

Σε ερώτηση του δικτύου Sky για το αν θεωρεί πως η πρωθυπουργός της Βρετανίας δεν έχει άλλα περιθώρια, ο Χάμοντ δήλωσε: «Όχι. Δεν πιστεύω καθόλου πως αυτό συμβαίνει».

«Η αλλαγή πρωθυπουργού δεν θα μας βοηθήσει», δήλωσε. «Το να συζητούμε περί αλλαγής των παικτών, ειλικρινά αυτή τη στιγμή είναι υπερβολική πολυτέλεια» πρόσθεσε.

Ερωτηθείς στη συνέχεια αν προσπαθεί να κάνει τον de facto αναπληρωτή πρωθυπουργό Ντέιβιντ Λίντινγκτον να αναλάβει ως προσωρινός πρωθυπουργός, ο Χάμοντ απάντησε: «Αυτό δεν συμβαίνει».

«Γνωρίζω ότι μπορεί να μην καταφέρουμε να πάρουμε μια πλειοψηφία για τη συμφωνία της πρωθυπουργού (για το Brexit) και, αν αυτό συμβεί, τότε το κοινοβούλιο θα πρέπει να αποφασίσει όχι μόνο σε τι αντιτάσσεται, αλλά και τι θέλει», συνέχισε.

Σε ό,τι αφορά τις δυνατές επιλογές για το Brexit, ο Χάμοντ δήλωσε πως δεν είναι σίγουρος ότι υπάρχει πλειοψηφία στο κοινοβούλιο για ένα δεύτερο δημοψήφισμα, ωστόσο αυτό αποτελεί μια συγκροτημένη πρόταση. «Είναι σαφές πως θα υπάρξει τις λίγες επόμενες ημέρες μια ευκαιρία για τη Βουλή των Κοινοτήτων, αν δεν εγκρίνει τη συμφωνία της πρωθυπουργού, να προσπαθήσει να βρει μια πλειοψηφία που να στηρίξει μια άλλη πρόταση την οποία να μπορεί να προωθήσει» είπε.

Υπενθυμίζεται πως ο αρχισυντάκτης του πολιτικού ρεπορτάζ των Sunday Times, Τιμ Σίπμαν, υποστήριξε πως 11 μέλη του υπουργικού συμβουλίου της βρετανικής κυβέρνησης μεθοδεύουν παρασκηνιακά την απομάκρυνση της Τερέζα Μέι εντός ημερών.

«Ένα πλήρως ανεπτυγμένο πραξικοπηματικό σχέδιο του υπουργικού συμβουλίου βρίσκεται σε εξέλιξη για την απομάκρυνση της Τερέζα Μέι από την πρωθυπουργία», έγραψε ο Τιμ Σίπμαν. «Το τέλος πλησιάζει. Θα έχει φύγει σε 10 μέρες», ανέφερε στον Σίπμαν μέλος του υπουργικού συμβουλίου, που μίλησε χωρίς να κατονομαστεί.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή