Συνταγματική Αναθεώρηση: Σε εξέλιξη η καταμέτρηση των ψήφων

Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου 2019 14:04
UPD:14:07
INTIME NEWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
A- A A+

Σε εξέλιξη βρίσκεται η καταμέτρηση των ψήφων μετά την πρώτη ονομαστική ψηφοφορία που διεξήχθη στην Ολομέλεια επί των προτάσεων για τις υπό αναθεώρηση διατάξεις του Συντάγματος.

Στους βουλευτές διανεμήθηκε ψηφοδέλτιο το οποίο περιείχε ενοποιημένα τρία αυτοτελή ψηφοδέλτια: α) Προτάσεις της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, β) Προτάσεις της Κ.Ο. της Ν.Δ., γ) Συμπληρωματικές Προτάσεις βουλευτών που συγκέντρωσαν 50 υπογραφές. Το ψηφοδέλτιο είχε τρεις διακρίσεις, με τετραγωνίδια «ναι», «όχι», «παρών». Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής σε οποιαδήποτε διάταξη δεν υπάρξει σημείωση της ψήφου του βουλευτή με «ναι», «όχι», «παρών», αυτή θα θεωρηθεί ότι δεν έχει ψηφιστεί.

Το ερώτημα προς τους βουλευτές ήταν αν αποδέχονται ή όχι την αναθεώρηση των προτεινομένων προς αναθεώρηση διατάξεων του Συντάγματος.

Οι βουλευτές κλήθηκαν να συμπληρώσουν στο ψηφοδέλτιο την προτίμησή τους, το ονοματεπώνυμο τους, την εκλογική τους περιφέρεια και την Κοινοβουλευτική Ομάδα με την οποία εκλέγονται. Αφού το υπογράφουν το προσκομίζουν στους ψηφολέκτες.

Για την καταμέτρηση των ψήφων συγκροτήθηκαν δέκα τριμελείς εφορευτικές επιτροπές. Κάθε επιτροπή θα σχηματίσει πρωτόκολλο καταμέτρησης που στο τέλος θα συνυπολογιστεί το αποτέλεσμα κάθε επιτροπής.

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή