Στερλίνα: Τι έφερε το μεγαλύτερο άλμα σε 17 μήνες

Τρίτη, 17 Μαΐου 2022 13:41
UPD:13:42
REUTERS/© Phil Noble / Reuters

Σε ράλι επιδίδεται σήμερα η στερλίνα καθώς τα καλύτερα των προβλέψεων στοιχεία για την απασχόληση στη Βρετανία προσελκύουν περισσότερους traders στο βρετανικό νόμισμα, που φέτος έχει δεχθεί σημαντικές πιέσεις. 

Η στερλίνα ανατιμήθηκε έως και 1,4% στα 1,2488 δολάρια στον απόηχο της είδησης για πτώση της ανεργίας και διατήρηση των κενών θέσεων εργασίας σε επίπεδα - ρεκόρ. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδο έναντι του αμερικανικού δολαρίου από τον Δεκέμβριο του 2020. 

Το βρετανικό νόμισμα είχε υποχωρήσει το προηγούμενο διάστημα σε επίπεδα, που είχαμε να δούμε από τους πρώτους μήνες της πανδημίας εν μέσω απογοητευτικών μακροοικονομικών δεδομένων, αλλά και προειδοποιήσεων της Τράπεζας της Αγγλίας ότι πέρα από τον υψηλό πληθωρισμό μπορεί η Βρετανία να αντιμετωπίσει και ύφεση. 

«Οι επενδυτές δεν χρειάζονται πολύ ισχυρή δικαιολογία για να αγοράσουν τη στερλίνα τώρα» λέει ο Τζέφρι Γιου, στρατηγικός αναλυτής της BNY Mellon. «Ακόμη και το παραμικρό καλό νέο ή κάποιο στοιχείο που δεν είναι τόσο κακό όσο περίμενε κανείς μπορεί να επαναφέρει επενδυτές, αφού το νόμισμα μετά την πρόσφατη πτώση έχει ελκυστική αποτίμηση». 

Να σημειωθεί ότι σήμερα το αμερικανικό δολάριο βρίσκεται σε πτώση έναντι του συνόλου σχεδόν των νομισμάτων των χωρών  G10 με μόνη εξαίρεση το ιαπωνικό γεν. 

naftemporki.gr Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα