Βοeing: Καθηλωμένα τουλάχιστον έως τα τέλη 2019 τα 737 ΜΑΧ

Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2019 20:32
UPD:20:42
REUTERS/David Ryder

Καθηλωμένα τουλάχιστον έως τα τέλη του έτους θα συνεχίσουν να παραμένουν τα 737 ΜΑΧ της Boeing, καθώς ακόμη δεν έχουν υπάρξει απαντήσεις στα ερωτηματικά για το τι προκάλεσε τα δύο μοιραία αεροπορικά δυστυχήματα που είχαν συμβεί πέρυσι.

Ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αεροπορίας(FAA) των ΗΠΑ, Στιβ Ντίκσον, επιβεβαίωσε σήμερα ότι η FAA δεν πρόκειται φέτος να δώσει την άδεια για επιστροφή των Boeing 737 MAX στους αιθέρες. Υπάρχουν ακόμη αρκετά ζητήματα που πρέπει να ολοκληρωθούν προτού επιτραπεί στα αεροσκάφη να πετάξουν ξανά, δήλωσε ο κ. Ντίκσον σε συνέντευξή του στο CNBC και εν όψει της κατάθεσής του στην Επιτροπή Μεταφορών και Υποδομών της Βουλής των Αντιπροσώπων. 

Αξιωματούχοι της κυβέρνησης, διατηρώντας την ανωνυμία τους, ανέφεραν στο Reuters ότι η FAA δεν πρόκειται πριν από τον Ιανουάριο να δώσει το «πράσινο φως» για τα ΜΑΧ 737, επικαλούμενη ότι απομένει ακόμη αρκετή δουλειά να γίνει. Ορισμένοι αξιωματούχοι θεωρούν ότι ο κ. Ντίκσον της FAA θα επιτρέψει στα συγκεκριμένα αεροσκάφη να επιστρέψουν στους αιθέρες ακόμη και μετά τον Φεβρουάριο.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters, CNBC

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα