Skip to main content

Χαμάς: Η όμηρος που έσφιξε το χέρι του απαγωγέα της

Παρότι δήλωσε πως κατά την ομηρεία της «πέρασε από την κόλαση» κατόπιν ανέφερε πως οι όμηροι έλαβαν την φροντίδα που χρειάζονταν

Μετά την απελευθέρωση από τη Χαμάς, η 85χρονη όμηρος, η  Γιότσεβεντ Λίφσιτς είπε ότι «είχε περάσει από την κόλαση».

Παρόλα αυτά, εμφανίστηκαν πλάνα από την 85χρονη όμηρο να σφίγγει τα χέρια με έναν από τους απαγωγείς της Χαμάς και να λέει «shalom», έναν εβραϊκό χαιρετισμό που σημαίνει «ειρήνη», αφού αφέθηκε πίσω στην οικογένειά της.

Η Λίφσιτς και ο 79χρονος Νουρίτ Κούπερ αφέθηκαν ελεύθεροι από τη Hamas το βράδυ της Δευτέρας. Ο σύζυγός της παραμένει όμηρος.

Να σημειωθεί ότι η γυναίκα δήλωσε  ότι υπήρχε ένας νοσηλευτής και ένας γιατρός, τους προμήθευαν με φάρμακα, ενώ φρόντιζαν για τις συνθήκες υγιενής των γυναικών.

Είπε επίσης, πως φρόντισαν αιχμάλωτο που τραυματίστηκε σοβαρά σε ατύχημα με μοτοσικλέτα καθ’ οδόν προς τη Γάζα.

Η κόρη της Λίφσιτς,  δήλωσε στους δημοσιογράφους την περασμένη εβδομάδα ότι οι γονείς της ήταν ακτιβιστές για την ειρήνη και ότι ο πατέρας της θα πήγαινε στα σύνορα με τη Γάζα για να μεταφέρει Παλαιστίνιους στην ανατολική Ιερουσαλήμ για ιατρική περίθαλψη.

«Μεγάλωσα, ξέρετε, με όλες αυτές τις ιστορίες του Ολοκαυτώματος για το πώς οι ζωές όλων των θείων μου σώθηκαν χάρη πράξεων καλοσύνης» είπε.

«Θέλω να συμβεί το ίδιο κι εδω;» αναρωτήθηκε; για να απαντήσει ξεκάθαρα. «Ναι.»