«Όχι» στο σχέδιο Ανάν από το ΑΚΕΛ

Χριστόφιας: «Το “όχι” του ΑΚΕΛ δεν είναι το ίδιο όπως το “όχι” άλλων»
Πέμπτη, 22 Απριλίου 2004 12:31
A- A A+

«Όχι» στο σχέδιο Ανάν είπε και το μεγαλύτερο κόμμα της Κύπρου, ΑΚΕΛ. «Με λύπη μου πρέπει να πω ότι η απάντηση του ΟΗΕ δεν ήταν αυτή που περιμέναμε», σημείωσε ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, Δημήτρης Χριστόφιας.

Η θέση του ΑΚΕΛ είναι η θέση που υιοθέτησε το κόμμα με δημοκρατικά μέσα στην παγκύπρια συνδιάσκεψή του, πρόσθεσε ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ Χριστόφιας, ο οποίος απέκρουσε τις επικρίσεις ότι το ΑΚΕΛ «κρύφτηκε».

«Το “όχι” του ΑΚΕΛ δεν είναι το ίδιο όπως το “όχι” άλλων, αφού το “όχι” του κόμματος οδηγεί σε αναβολή, ώστε να αποτραπεί η ανατίναξη στον αέρα της λύσης κατά τη διάρκεια της εφαρμογής της, πρόσθεσε o κ. Χριστόφιας. «Θέλουμε συγκεκριμένα μέτρα που να τσιμεντώνουν την εφαρμογή της λύση», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά .

Ο κ. Χριστόφιας πρόσθεσε πως ο διεθνής παράγοντας είχε προειδοποιηθεί από το ΑΚΕΛ να κάνει επιδιαιτησία που να μην είναι μονόπλευρη, όμως η ανταπόκριση δεν ήταν η αναμενόμενη.

Ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ ήταν ιδιαίτερα επικριτικός για τα στελέχη του κόμματος που εκφράζουν προσωπική άποψη, διαφορετική από τη θέση στην οποία κατέληξε, με δημοκρατικά μέσα, η παγκύπρια συνδιάσκεψη του ΑΚΕΛ.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή