Καραμανλής:«Εγώ ο ίδιος είμαι Μακεδόνας, καθώς και 2,5 εκατομμύρια Έλληνες...»

Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2007 17:54
A- A A+

«Εγώ ο ίδιος είμαι Μακεδόνας, καθώς και 2,5 εκατομμύρια Έλληνες... Η Ελλάδα και ειδικότερα η κυβέρνησή μου έχει κάνει σημαντικές προσπάθειες προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή για μια αμοιβαίως αποδεκτή λύση (στο όνομα της ονομασίας της ΠΓΔΜ)». Αυτό τόνισε ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, απαντώντας σε ερώτηση βουλευτή της ΠΓΔΜ αμέσως μετά την ομιλία του στο Συμβούλιο της Ευρώπης στο Στρασβούργο, καλώντας την ηγεσία της βαλκανικής χώρας να ανταποκριθεί σε αυτή την πολιτική, κάτι το οποίο -όπως σημείωσε- δυστυχώς δεν έχει ακόμα πράξει.

Ο κ. Καραμανλής υπενθύμισε ότι η Ελλάδα και η ΠΓΔΜ έχουν αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις, μία από τις οποίες είναι η Ενδιάμεση Συμφωνία, που υπεγράφη πριν από δέκα χρόνια, ενώ όπως επεσήμανε, οι «σχέσεις καλής γειτονίας» είναι μια σημαντική δέσμευση που έχει αναλάβει η ΠΓΔΜ έναντι της Ε.Ε..

Ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην άψογη συνεργασία που έχει η Ελλάδα με την ΠΓΔΜ σε πολλούς τομείς, υπενθυμίζοντας ότι η Ελλάδα αποτελεί πρωταρχικό εμπορικό εταίρο και επενδυτή στη γειτονική χώρα.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή