ΗΠΑ: Ραγδαία η εξάπλωση των κρουσμάτων με τη μετάλλαξη Δέλτα

Τετάρτη, 07 Ιουλίου 2021 16:36
UPD:16:37
REUTERS/EMILY ELCONIN
A- A A+

Μεγάλος προβληματισμός επικρατεί στις ΗΠΑ από τα νέα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα ο Οργανισμός Έλεγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) σχετικά με την εξάπλωση της μετάλλαξης ΔΕΛΤΑ. Ήδη περισσότερα από τα μισά κρούσματα οφείλονται στο συγκεκριμένο άκρως μεταδοτικό στέλεχος.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία μέσα σε δύο εβδομάδες τα κρούσματα του Δέλτα αυξήθηκαν από 30,4% σε 51,7% εντείνοντας την ανησυχία για την επόμενη ημέρα την ώρα που το ποσοστό των πλήρως εμβολιασμένων πολιτών ηλικίας από 12 και πάνω δείχνει κολλημένο στο 55%.

Το αντιεμβολιαστικό κίνημα παραμένει ενεργό στις ΗΠΑ παρά τα συνεχή κίνητρα που παρέχουν πολιτείες και ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Στις πολιτείες Αϊόβα, Κάνσας, Μισούρι και Νεμπράσκα το 80% των νέων περιπτώσεων οφείλεται στο στέλεχος Δέλτα, αλλά ο Λευκός Οίκος προς το παρόν δεν προτίθεται να επαναφέρει περιοριστικά μέτρα, η νέα εντολή για χρήση μάσκας.

Όλες οι προσπάθειες επικεντρώνονται στο πως θα καταστεί εφικτή η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προσέλευση στα εμβολιαστικά κέντρα.

Πηγή: ΕΡΤ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή