Ικανοποιημένοι οι Βρετανοί από τη διαχείριση της πανδημίας

Πέμπτη, 01 Απριλίου 2021 10:15
UPD:10:18
REUTERS/HENRY NICHOLLS
A- A A+

Οι Βρετανοί βλέπουν πλέον θετικά το χειρισμό της υγειονομικής κρίσης του κορωνοϊού από την κυβέρνηση και οι εταιρίες είναι επίσης περισσότερο αισιόδοξες, σύμφωνα με τρεις έρευνες που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα.

Η Kantar Public ανακοίνωσε ότι περισσότεροι πολίτες υποστήριξαν την αντίδραση της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, απ' όσους ήταν επικριτικοί, για πρώτη φορά από τον Μάιο του 2020.

Η δημοσκόπηση της Kantar Public για το μήνα Μάρτιο, έδειξε ότι ποσοστό 48% των συμμετεχόντων σκέφτονταν ότι η διαχείριση της έξαρσης της COVID-19 από την κυβέρνηση ήταν πολύ ή αρκετά καλή, καταγράφοντας αύξηση τριών ποσοστιαίων μονάδων από τον Φεβρουάριο, με αυτούς που πιστεύουν ότι η κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας ήταν προβληματική να παραμένει στο 46%.

Η Βρετανία κατέγραψε τον μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων από την COVID-19 στην Ευρώπη, αλλά προχώρησε σε μια ταχύτατη εκστρατεία εμβολιασμού, συγκριτικά με άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Η δημοσκόπηση της εταιρείας έδειξε ότι περισσότεροι άνθρωποι αναμένουν ότι η πορεία της οικονομίας θα είναι καλύτερη σε 12 μήνες -32% σε σύγκριση με το 23% το Φεβρουάριο- ενώ το 1/3 των συμμετεχόντων δήλωσε πως η πανδημία έπληξε τα εισοδήματά τους, με το ποσοστό αυτό να είναι μειωμένο από το 35% το Φεβρουάριο και το 42% τον Ιανουάριο.

Μεγαλύτερο κύκλο εργασιών αναμένουν τα επιμελητήρια

Τα εμπορικά επιμελητήρια στη Βρετανία ανακοίνωσαν ότι ποσοστό 55% των εταιριών-μελών τους, αναμένουν μεγαλύτερο κύκλο εργασιών κατά τους επόμενους 12 μήνες – καταγράφοντας το υψηλότερο ποσοστό σε ένα έτος- παρά το γεγονός ότι οι άμεσες επιχειρηματικές συνθήκες είναι σαφώς υποδεέστερες από τα επίπεδά τους πριν από την πανδημία, καθώς η χώρα άρχισε το 2021 σε καθεστώς lockdown.

«Η καταγεγραμμένη βελτίωση στην επιχειρηματική εμπιστοσύνη αφήνει να εννοηθεί ότι η αναμενόμενη συρρίκνωση του οικονομικού αποτελέσματος το πρώτο τρίμηνο θα είναι το ναδίρ για την οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου το 2021», δήλωσε ο Σούρεν Θίρου επικεφαλής του οικονομικού τμήματος του BBC.

«Ωστόσο η οικονομική τρομοκρατία από την COVID-19 ίσως να σημαίνει ότι η ανάκαμψη θα είναι δραματικά ανισομερής μεταξύ διαφορετικών τομέων, περιοχών και ομάδων ανθρώπων».

Άλλη δημοσκόπηση μεταξύ εργοδοτών έδειξε κλίμα ενθουσιασμού μεταξύ των διευθυντών των επιχειρήσεων για την οικονομία, στο υψηλότερο επίπεδο μετά την εκλογή του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον το 2019. Η αύξηση του σχετικού ποσοστού ήταν μεγαλύτερη κατά εννέα μονάδες, στο +14.

Οι επενδύσεις, αλλά και οι προθέσεις προσλήψεων για τον επόμενο χρόνο αυξήθηκαν επίσης, σύμφωνα με το ινστιτούτο (Τhe Institute of Directors - IoD).

Στη δημοσκόπηση της Kantar έλαβαν μέρος 1.102 συμμετέχοντες, ενώ αυτή πραγματοποιήθηκε μεταξύ 25-29 Μαρτίου.

Η δημοσκόπηση του BBC βασίστηκε στις απαντήσεις που συνελέγησαν από 6.103 επιχειρήσεις, κατά το χρονικό διάστημα 15 Φεβρουαρίου – 11 Μαρτίου.

Στη δημοσκόπηση του IOD έλαβαν μέρος 703 επιχειρήσεις, κατά την περίοδο 12-29 Μαρτίου.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή