Ανεστανάρηδες στην Ιαπωνία

Δευτέρα, 15 Μαρτίου 2021 11:00
UPD:11:07
REUTERS/KIM KYUNG-HOON
A- A A+

Οι Ιάπωνες προσκυνητές προσευχήθηκαν για την ασφάλεια τη δική τους και των οικογενειών τους χθες περπατώντας χωρίς παπούτσια παρέα με βουδιστές μοναχούς πάνω σε αναμμένα κάρβουνα κατά τη διάρκεια ενός ετήσιου φεστιβάλ κοντά στο βουνό Τακαζάν.

REUTERS/KIM KYUNG-HOON

Η πυροβασία ήταν πιο έντονη από ό,τι συνήθως, επειδή οι συμμετέχοντες ήταν υποχρεωμένοι να φορούν μάσκες και να κρατούν αποστάσεις λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Το φεστιβάλ περιορίστηκε επίσης σε 1.000 συμμετέχοντες. Πέρυσι, δεν ήταν ανοιχτό στο κοινό λόγω της πανδημίας του Covid-19.

REUTERS/KIM KYUNG-HOON

«Το να περνάς το σώμα σου μέσα από τις φλόγες καθαρίζει την ψυχή σου και παραδίδει τις προσευχές σου στον Βούδα», είπε ο Κοσμού Καμιμούρα, ένας βουδιστής μοναχός από τον Ναό Γιακουουίν του Τακαζάν.

REUTERS/KIM KYUNG-HOON

«Ιστορικά, το βουνό Τακαζάν είναι ένα σημαντικό μέρος για να προσευχηθούμε για την απελευθέρωση από πληγές, οπότε ένιωσα ότι πρέπει να διοργανώσουμε το φεστιβάλ φέτος με ορισμένες προφυλάξεις».

Το φεστιβάλ, που ονομάζεται hiwatari matsuri στα ιαπωνικά, έχει ιστορία περίπου 50 ετών στο Mτ. Τακαζάν.

REUTERS/KIM KYUNG-HOON

Οι μοναχοί έβαλαν φωτιά σε ξύλο και φύλλα από ιαπωνικά κυπαρίσσια, δημιουργώντας μια έντονη φωτιά. Στη συνέχεια έριξαν νερό στις φλόγες, συνέλεξαν τη θράκα που τοποθετήθηκε σε δύο λωρίδες, πάνω στις οποίες περπατούσαν χωρίς παπούτσια, ενώ έψαλλαν.

Οι λάτρες ακολούθησαν τους μοναχούς, φορώντας μάσκες εξαιτίας του κορωνοϊού, ενώ μερικοί μοναχοί μετέφεραν εκείνοι τα μικρά παιδιά.

naftemporikigr με πληροφορίες Reuters

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή