Χρ. Ταραντίλης: Να ηλεκτροδοτηθεί και το τελευταίο σπίτι και μετά μιλάμε για ευθύνες

Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2021 12:48
UPD:14:09
INTIME NEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
A- A A+

«Δυστυχώς, πολλοί συμπολίτες μας ταλαιπωρήθηκαν. Συναισθανόμαστε πλήρως τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν» είπε, αναφερόμενος στα προβλήματα ηλεκτροδότησης και υδροδότησης που έφερε η κακοκαιρία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Επανέλαβε τη φράση του πρωθυπουργού νωρίτερα στην Κ.Ο. της ΝΔ, ότι προτεραιότητα ήταν να μη χαθεί ανθρώπινη ζωή, κι επισήμανε πως οι πρόσφατες χιονοπτώσεις ήταν από τις εντονότερες των τελευταίων ετών στη χώρα. 

Όπως ανέφερε, ο κρατικός μηχανισμός κινητοποιήθηκε από την πρώτη στιγμή, η κυβέρνηση έδρασε προληπτικά όπου αυτό ήταν δυνατό. Ωστόσο, συνέχισε, σημειώθηκαν πτώσεις εκατοντάδων δέντρων σε γραμμές μέσης και χαμηλής τάσης του δικτύου ηλεκτροδότησης σε πολλές περιοχές της χώρας, τις οποίες αντιμετωπίζουν αυτές τις μέρες περισσότερα απο 600 συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ με 1.500 άτομα προσωπικό. 

Ο κ. Ταραντίλης διευκρίνισε πως η μείωση στους λογαριασμούς ρεύματος για όσους επλήγησαν απο τις διακοπές ρεύματος, όπως εισηγήθηκε στον ΔΕΔΗΕ ο πρωθυπουργός, θα αφορά σε τιμολόγια του Διαχειριστή, όχι άλλων παρόχων.

Ερωτηθείς αν θα ζητηθούν παραιτήσεις για τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν, αλλά και να σχολιάσει τις σχετικές επικρίσεις της αντιπολίτευσης για τη διαχείριση της κακοκαιρίας, ο υφυπουργός απάντησε πως γίνεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια για αποκατάσταση των βλαβών σε Αττική, Εύβοια, Κρήτη, σε μια πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση-ένα πρωτόγνωρο καιρικό φαινόμενο, από τα πιο σφοδρά των τελευταίων 40 ετών. «Όταν, λοιπόν, γίνεται ένας τέτοιος τιτάνιος αγώνας για να σταματήσει η ταλαιπωρία των πολιτών, δεν μπορεί τώρα να αναζητηθούν ευθύνες, ούτε να γίνεται η κακοκαιρία ζήτημα κομματικής αντιπαράθεσης» υπογράμμισε. «Να τελειώσει αυτή η προσπάθεια, να ηλεκτροδοτηθεί και το τελευταίο σπίτι, και τότε να μιλήσουμε για απόδοση ευθυνών» είπε ο κ. Ταραντίλης.

Δήλωσε, τέλος, ότι δεν υπάρχει ένδειξη ότι οι βλάβες από την κακοκαιρία σχετίζονται με την πρόσφατη έκρηξη σε εργοστάσιο της ΔΕΗ στον Ασπρόπυργο.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή