Ο «Ice Man» φωτογραφίζει την παγωνιά του χειμώνα

Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2021 12:53
UPD:17/02/2021 17:58
A- A A+

Κάθε πρωινό με παγωνιά, ο 83χρονος σήμερα Len Burgess παίρνει τη φωτογραφική μηχανή του και τσεκάρει τους κρυστάλλους που έχουν σχηματιστεί στα παράθυρα του σπιτιού του στο Danvers στην Πολιτεία της Μασαχουσέτης.

Όταν οι συνθήκες είναι κατάλληλες, μπορεί να απαθανατίσει τους κρυστάλλους πάγου που σχηματίζονται πάνω στο γυαλί και το αποτέλεσμα είναι απίστευτο!

«Είμαι ο Ice Man. Κανείς άλλος δεν το φωτογραφίζει αυτό» δήλωσε πρόσφατα στο Artnet News, μιλώντας για τη σειρά φωτογραφιών του με την επωνυμία «Ice Crystals».

Ο Len είναι σήμερα συνταξιούχος, έπειτα από σχεδόν 40 χρόνια δουλειάς στη δική του διαφημιστική εταιρεία. Άρχισε να τραβά φωτογραφίες από 15 χρόνων, όταν του έκαναν δώρο μια μηχανή Kodak. Αργότερα, πήρε μάθημα φωτογραφίας στο Massachusetts College of Art and Design της Βοστώνης, από όπου αποφοίτησε με πτυχίο στη διαφήμιση.

Η παγωνιά στα παράθυρα τον γοήτευε από τότε, αλλά μόνον το 2007 περίπου, όταν πέρασε στη ψηφιακή φωτογραφία, είχε τη δυνατότητα να καταγράψει με τον φακό του αυτά τα εφήμερα γεωμετρικά σχήματα. Τα παράθυρα με διπλά τζάμια δημιουργούν τις ιδανικές συνθήκες για αυτά τα φυσικά φαινόμενα.

Σε τοπικό επίπεδο κέρδισε βραβεία για τη φωτογραφική του τέχνη, και στο διάβα των χρόνων τοπικές εκδόσεις συχνά φιλοξένησαν φωτογραφίες του.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή