Τουρκία: Νέα πρόκληση με κάλεσμα στην Ελλάδα για συζήτηση «άνευ όρων»

Κυριακή, 01 Νοεμβρίου 2020 22:11
UPD:02/11/2020 11:18
wikipedia
A- A A+

Συνεχίζει την προκλητική στάση της η Τουρκία και λίγες ώρες μετά το διάβημα της Ελλάδας για τη νέα NAVTEX με την οποία επεκτείνονται οι έρευνες του Oruc Reis νότια της Ρόδου.

Με μία άκρως προκλητική ανακοίνωση, ο εκπρόσωπος του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι, απάντησε στην διαμαρτυρία του ελληνικού ΥΠΕΞ χαρακτηρίζοντας μάταιη την προσπάθεια της Ελλάδας να αντιδράσει και να εμποδίσει τις δραστηριότητες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Είναι μάταιη η προσπάθεια της Ελλάδας να διαμαρτύρεται στις δραστηριότητές μας μετά από κάθε NAVTEX, με βάση τις μαξιμαλιστικές τις διεκδικήσεις. Η χώρα μας θα συνεχίσει τις έρευνες στην περιοχή στο πλαίσιο των δικαιωμάτων μας που προκύπτουν από το Διεθνές Δίκαιο», αναφέρει.

Μάλιστα καλεί την Ελλάδα «σε διάλογο άνευ όρων».

«Αντί να κατηγορεί την Τουρκία με αβάσιμες κατηγορίες και να παραπονιέται σε τρίτες χώρες όπως κάνει πάντα, περιμένουμε από την Ελλάδα να απέχει από τέτοια βήματα που αυξάνουν την ένταση στην περιοχή και να συμβάλει στη δημιουργία ενός κατάλληλου κλίματος για διαπραγματεύσεις», τονίζει ο Ακσόι και προσθέτει:

«Προσκαλούμε και πάλι την Αθήνα σε διάλογο ''άνευ όρων'' τόσο για την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο όσο και για τα υπόλοιπα ζητήματα μεταξύ των δύο χωρών».

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή