ΥΠΕΞ: Προσβάλλουν τους Έλληνες οι ανυπόστατοι ισχυρισμοί Τσαβούσογλου

Ο Τούρκος υπ. Εξωτερικών ισχυρίστηκε ότι οι ελληνικές αρχές άνοιγαν πυρ κατά λέμβων που μετέφεραν μετανάστες και πρόσφυγες
Σάββατο, 26 Οκτωβρίου 2019 23:16
UPD:23:28
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ
A- A A+

Την αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών προκάλεσαν δηλώσεις του Τούρκου ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σύμφωνα με τις οποίες οι ελληνικές αρχές άνοιγαν πυρ κατά λέμβων που μετέφεραν μετανάστες και πρόσφυγες, απορρίπτοντας κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς του, χαρακτηρίζοντάς τους ανυπόστατους.

«Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τις σημερινές δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών. Ανάλογοι ανυπόστατοι ισχυρισμοί περί δήθεν πρακτικών σε βάρος προσφύγων εκθέτουν όσους τους προβάλλουν, ενώ προσβάλλουν τόσο τα στελέχη των εμπλεκόμενων ελληνικών Αρχών όσο και τους Έλληνες πολίτες που καταβάλλουν καθημερινά τιτάνιες προσπάθειες για να σώζουν ζωές» τονίζει η ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών. 

Προσθέτοντας ότι «η Ελλάδα είναι μία ευνομούμενη, δημοκρατική πολιτεία που επιτηρεί αποτελεσματικά τα σύνορά της με πλήρη σεβασμό στο διεθνές δίκαιο και με υψηλή αίσθηση ανθρωπισμού», καταλήγει: 

«Περί του αντιθέτου ισχυρισμοί δεν χρησιμεύουν παρά μόνον για να καλύψουν την απροθυμία αυτών που διακινούν τους ισχυρισμούς αυτούς να τηρήσουν τις διεθνείς τους δεσμεύσεις».

Ο κ. Τσαβούσογλου κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον Γερμανό ομόλογό του Χάικο Μάας, υποστήριξε ότι οι ελληνικές αρχές άνοιγαν πυρ κατά λέμβων που μετέφεραν μετανάστες και πρόσφυγες και άλλοι εξ αυτών πνίγονταν στο Αιγαίο και άλλοι κατάφερναν να επιστρέψουν τραυματισμένοι στην Τουρκία.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή