Μαρτίνς: «Όλοι αναγνώρισαν το ποδόσφαιρο που παίξαμε»

Τρίτη, 11 Ιουνίου 2019 15:58
UPD:15:58
INTIME SPORTS/ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Για μία ομάδα που έπρεπε να «χτιστεί» από την αρχή και για έναν πολύ δυνατό ΠΑΟΚ έκανε λόγο ο Πέδρο Μαρτίνς σε συνέντευξη που παραχώρησε σε μέσο της Πορτογαλίας.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε στην «A Bola», όπου παραδέχθηκε ότι η χρονιά που πέρασε ήταν πολύ ιδιαίτερη για τον Ολυμπιακό, ωστόσο, τόνισε πως άπαντες στην Ελλάδα αναγνώρισαν το καλό ποδόσφαιρο που έπαιξε η ομάδα.

Σε ερώτηση που του τέθηκε για το πώς θα αξιολογούσε την πρώτη σεζόν του στον Ολυμπιακό, απάντησε:

«Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα με πρεστίζ και τίτλους και παίζει πάντα για να είναι πρωταθλητής. Αυτό θέλαμε, αλλά δεν τα καταφέραμε.

Γνωρίζαμε ότι η πρώτη σεζόν θα ήταν δύσκολη διότι η ομάδα προερχόταν από μια περίοδο ιδιαίτερη και χρειαζόταν να αλλάξει ριζικά το προφίλ της κοιτώντας προς το μέλλον.

Από αυτή την άποψη πετύχαμε. Είχαμε 21 νέους παίκτες και φτιάξαμε μια ποιοτική ομάδα ικανή να προσφέρει ωραίο ποδόσφαιρο. Δεν φτάσαμε εκεί που θέλαμε, αλλά οι φίλαθλοι και οι αρμόδιοι αναγνώρισαν την δουλειά και τις συνθήκες υπό τις οποίες αυτή έγινε. Η Ελλάδα αναγνώρισε το ποδόσφαιρό μας: μια νεανική ομάδα με πολλή ποιότητα».

Για το αν έμεινε ικανοποιημένος από την έως τώρα εμπειρία του, είπε: «Πολύ. Στον Ολυμπιακό οι συνθήκες είναι εξαιρετικές. Ακόμα και ο Μιράντα, που πέρασε από τη Μπενφίκα, και ο Ποντένσε, που ήρθε από τη Σπόρτινγκ, αναγνωρίζουν την ποιότητα της ακαδημίας του Ολυμπιακού, που είναι καλύτερη και από αυτές που υπάρχουν στην Πορτογαλία.

Υπάρχουν συνθήκες για να δουλέψει σε υψηλό επίπεδο ένας επαγγελματίας. Μπορούν να το πουν αυτοί που δούλεψαν με τον Πάουλο Μπέντο, τον Λεονάρντο Ζαρντίμ, τον Βίτορ Περέιρα και τον Μάρκο Σίλβα. Όταν φτάσαμε είδαμε μια εξαιρετική οργάνωση σε κάθε επίπεδο».

Για την απώλεια του πρωταθλήματος ανέφερε: «Έπρεπε να φτιάξουμε μια ομάδα από την αρχή. Οι άλλες είχαν έτοιμο υλικό. Και επίσης αντιμετωπίσαμε έναν ΠΑΟΚ πολύ δυνατό.

Κάναμε φανταστική δουλειά, το αναγνώρισαν οι παίκτες, ο πρόεδρος, όσοι βλέπουν. Και, επίσης, φτιάξαμε παίκτες που είναι στο στόχαστρο μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων, όπως ο Σισέ, ο Φορτούνης, ο Ποντένσε, ο Καμαρά».

Προτεινόμενα για εσάς

Αθλητικές Μεταδόσεις