«Περαστικά» από τις εκδόσεις Αίολος και τη Μαρία Μαυρικάκη

Τρίτη, 14 Μαΐου 2019 09:20
A- A A+

Το νέο βιβλίο της Μαρίας Μαυρικάκη με τίτλο «Περαστικά» (εκδόσεις Αίολος), θα παρουσιαστεί την Τετάρτη 15 Μαΐου, στις 8 το βράδυ, στη Στοά του βιβλίου (Πανεπιστημίου 47, Αθήνα).

Για την έκδοση θα μιλήσουν οι: Στέλιος Χριστογιώργος (Αν. Καθηγητής Παιδοψυχιατρικής Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ), Ειρήνη Σακελλάρη (δημοσιογράφος), Βασίλης Μπουκουβάλας, (ιατρός). Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσουν οι: Δημήτρης Φύσσας (συγγραφέας-δημοσιογράφος) και Γιάννης Λιάτσικος (ψυχολόγος). Μουσική: Στέλλα Μακρή (τραγούδι), Σταύρος Κατηρτζόγλου (κιθάρα).

«Περαστικά»

Μία ακόμα Επιτροπή ορίζεται στη χώρα μας και συνεδριάζει τακτικά επί μήνες, με τα μέλη της να φλυαρούν και να συγκρούονται χωρίς να καταλήγουν σε κάποιο πόρισμα. Με τον ερχομό του καλοκαιριού, το έργο της Επιτροπής μεταφέρεται σ’ ένα κυκλαδίτικο νησί, όπου και δοκιμάζεται στην πράξη.

Τα ερωτικά βάσανα όσων εμπλέκονται στο εγχείρημα παρουσιάζουν πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τα συντεχνιακά τους. Τα μέλη της Επιτροπής μπορεί να διαφέρουν στην εικόνα, μοιάζουν όμως μέσα τους ανέλπιστα πολύ. Πονούν, ερωτεύονται και πληγώνονται με τον ίδιο τρόπο, ξεχνώντας πως όλα στη ζωή είναι περαστικά.

Δυο παράλληλες αφηγήσεις, δυο ξεχωριστές φωνές, η μία ψύχραιμη κι η άλλη παθιασμένη, αφηγούνται τα ευτράπελα των μηχανισμών της εξουσίας και της ανίκητης γραφειοκρατίας στο ελληνικό Δημόσιο, αλλά και την κυρίαρχη δύναμη του έρωτα, ιδίως όταν αυτός παραμένει ανεκπλήρωτος.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή