Γ. Καμίνης: Υπηρέτησα στον Δήμο Αθηναίων με ήθος, ευγένεια και σεβασμό στην αντίθετη άποψη

«Στην Αθήνα αφήνω ό,τι ακριβώς δεν βρήκα, οικονομικούς πόρους και σχέδιο για την πόλη»
Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2019 12:17
UPD:12:21
INTIME NEWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
A- A A+

Σε απολογισμό της οκταετούς θητείας του στον Δήμο Αθηναίων προχώρησε ο Γιώργος Καμίνης τονίζοντας ότι «στην Αθήνα αφήνω ό,τι ακριβώς δεν βρήκα, οικονομικούς πόρους και σχέδιο για την πόλη», ενώ υπογράμμισε ότι υπηρέτησε με ήθος, ευγένεια και σεβασμό στην αντίθετη άποψη.

«Παραλάβαμε έναν δήμο με έλλειμμα 48 εκατ. ευρώ και παραδίδω έναν δήμο με πλεόνασμα 22 εκατ. ευρώ», είπε ο δήμαρχος Αθηναίων, παρουσιάζοντας στο Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας» το δημοτικό έργο 2011 - 2019.

Ως μεγάλα έργα της θητείας του ανέφερε τις 22 πεζοδρομήσεις που αλλάζουν την εικόνα στο Εμπορικό Τρίγωνο της Αθήνας, την κατασκευή του Σεραφείου στη συμβολή των οδών Πειραιώς και Πέτρου Ράλλη, την κατασκευή και το ζωντάνεμα της Δημοτικής Αγοράς της Κυψέλης, τη μετατροπή της Βίλας Αμαλίας σε σχολείο και τα πολυδύναμα Δημοτικά Ιατρεία στην Κυψέλη και τα Πατήσια.

 «Βρήκαμε ένα δήμο όπου η φιλανθρωπία αφορούσε μερικές εκατοντάδες ανθρώπων και μετατρέψαμε την Αθήνα σε πόλη αλληλεγγύης για 40 χιλιάδες συμπολίτες μας, χωρίς διακρίσεις», είπε ο κ. Καμίνης

Συνεχίζοντας τον απολογισμό είπε ότι «Βρήκαμε έναν δήμο μαθημένο σε έργα βιτρίνας και φτιάξαμε ένα δήμο με στρατηγικό σχέδιο για την επόμενη δεκαετία. Για μια Αθήνα ανθεκτική και βιώσιμη, ικανή να αντισταθεί στις ανατροπές που φέρνει η κλιματική αλλαγή. Βρήκαμε έναν δήμο με γραφομηχανές και fax και παραδίδουμε έναν δήμο με οπτικές ίνες και ηλεκτρονική υπογραφή εγγράφων. Με καινούργιο στόλο απορριμματοφόρων και πιλοτική αποκομιδή των απορριμμάτων με ραντεβού, μέσω SMS».

Ο κ. Καμίνης αναφέρθηκε και σε στιγμές της 8ετίας που δεν θα ξεχάσει: «Δεν θα ξεχάσω εκείνη τη νύχτα της 12ης Φεβρουαρίου του 2012, που κάηκαν 40 κτίρια στην πόλη. Τη φωτιά στο Μάτι, το περασμένο καλοκαίρι και τις φοβερές εκείνες ώρες της εκκένωσης των παιδικών μας κατασκηνώσεων στον Άγιο Ανδρέα, καθώς και το βλέμμα των γονιών των 621 παιδιών που τα περίμεναν στην Τεχνόπολη.

Θα θυμάμαι για πάντα την πλατεία Συντάγματος γεμάτη τρόφιμα για τους άπορους, εκείνο το ποτάμι αλληλεγγύης τα Χριστούγεννα του 2013, αλλά και τα μονίμως χαμηλωμένα μάτια των ανθρώπων στα συσσίτια.

Δεν θα ξεχάσω όμως και τη συγκίνησή μου εκείνο το βράδυ, όταν είδα δεκάδες παιδάκια να διδάσκονται κολύμβηση στην καινούργια πισίνα του Σεραφείου Συγκροτήματος που κατασκευάστηκε και αυτό με πόρους ΕΣΠΑ. Αλλά και ποτέ δεν θα ξεχάσω την υπερηφάνεια που ένιωσα στη Λισαβόνα, όταν ακούστηκε το όνομα της Αθήνας, ως νικήτριας του Βραβείου «Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Καινοτομίας για το 2018».

Και συμπλήρωσε: «Δεν ξεχνώ τον κόσμο του πνεύματος και της τέχνης που συγκεντρώνουν οι εκατοντάδες εκδηλώσεις μας στο πλαίσιο της διοργάνωσης “Αθήνα -Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018”, που κερδίσαμε από την UNESCO, αλλά και τον ενθουσιασμό των εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων της τέχνης που ήρθαν στην Αθήνα όταν επελέγη η πόλη μας για να φιλοξενήσει την κορυφαία Έκθεση Σύγχρονης Τέχνης, Documenta 14».

Ολοκληρώνοντας την ομιλία του ο κ. Καμίνης τόνισε ότι έκανε το ακριβώς αντίθετο από αυτό που του ζητούσαν κάποιες φορές οι συνεργάτες του, δηλαδή να φροντίσει τη δημόσια εικόνα του, να επενδύσει σε έργα βιτρίνας και δημόσιες μεγαλόστομες παρεμβάσεις αρεστές αλλά όχι χρήσιμες, να λειτουργεί με όρους επικοινωνίας και όχι πολιτικής ουσίας, να προσπαθεί να πείσει τους πολίτες ότι είναι ένας καλός δήμαρχος με στοχευμένα δημοσιεύματα.

«Δεν μετανιώνω στιγμή» τόνισε ο κ. Καμίνης. «Διότι δεν είναι μόνο το έργο που έχω αφήσει πίσω μου. Ζητούμενο για μένα είναι η συμμετοχή στα κοινά να γίνεται με ήθος, ευγένεια, σεβασμό στην αντίθετη άποψη, με όρους που θα προάγουν το πολιτικό μας πολιτισμό και κυρίως την ίδια τη δημοκρατία. Και πιστεύω ότι αυτά υπηρέτησα, με συνέπεια και ευθύνη. Και είναι αυτό που με κάνει να νιώθω καλά, στο τέλος της θητείας μου».

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή