Γιούνκερ: Κανείς στην Ε.Ε. δεν θα εμποδίσει μια παράταση του Brexit

Τρίτη, 19 Φεβρουαρίου 2019 21:22
UPD:21:24
REUTERS/YVES HERMAN
A- A A+

Αν η Βρετανία ζητήσει μια παράταση της αποχώρησής της από την Ευρωπαϊκή Ενωση, κανένα από 27 κράτη-μέλη δεν θα σταθεί εμπόδιο στο αίτημα αυτό, επανέλαβε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Σε ομιλία του σε εκδήλωση στη Στουτγκάρδη, ο Γιούνκερ τόνισε ωστόσο ότι αν η παράταση διαρκέσει έως τις Ευρωεκλογές στα τέλη Μαΐου, τότε οι Βρετανοί θα πρέπει να ψηφίσουν στις εκλογές αυτές.

Νωρίτερα, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Stuttgarter Zeitung ο πρόεδρος της Κομισιόν ανέφερε πως αν το Λονδίνο ζητήσει παράταση της διαδικασίας, το αίτημα θα γίνει δεκτό.

«Η απόφαση να ζητηθεί περισσότερος χρόνος επαφίεται στο Ηνωμένο Βασίλειο. Εάν υποβαλλόταν τέτοιο αίτημα, ουδείς στην Ευρώπη θα εναντιωνόταν σε αυτό», επεσήμανε ο Γιούνκερ.

«Αν ρωτάτε για πόσο μπορεί να αναβληθεί η αποχώρηση, δεν έχω κάποιο χρονοδιάγραμμα κατά νου», συμπλήρωσε και σημείωσε πως ως προς το Brexit, «βρισκόμαστε στα χέρια του Θεού».

Το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στη βρετανική κυβέρνηση και τις Βρυξέλλες επιτείνει τη σεναριολογία περί αναβολής της ημερομηνίας του «διαζυγίου» το οποίο είναι προγραμματισμένο για την 29η Μαρτίου.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters

 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή