Και νέα πρόταση μομφής εναντίον της Μέι

Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου 2018 23:20
UPD:23:27
REUTERS/HANDOUT
A- A A+

Αντιμέτωπη με νέες προκλήσεις βρίσκεται η Τερέζα Μέι, καθώς ο επικεφαλής των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν, κατέθεσε πρόταση μομφής εναντίον της πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου.

Αφορμή για τη νέα πρόταση μομφής αποτέλεσε η πρόταση της Μέι να διεξαγάγει την ψηφοφορία για τη συμφωνία του Brexit τη γ’ εβδομάδα του Ιανουαρίου -και όχι πριν το τέλος του 2018.

Πλέον, επαφίεται στην κυβέρνηση το πότε θα πραγματοποιηθεί η συζήτηση και η ψηφοφορία επί της πρότασης του Κόρμπιν, παρότι η ετυμηγορία της κάλπης δεν είναι δεσμευτική.

«Είναι απαράδεκτο να περιμένουμε σχεδόν έναν μήνα πριν προχωρήσουμε στην ψηφοφορία για ένα ζήτημα κρίσιμο για το μέλλον της χώρας μας» τόνισε ο Κόρμπιν, αποδοκιμάζοντας την απόφαση της Μέι να αναβάλει την ψηφοφορία, η οποία αρχικά ήταν προγραμματισμένη για τις 11 Δεκεμβρίου.

«Επομένως, αφού είναι ο μοναδικός τρόπος ώστε να οργανωθεί αυτή η ψηφοφορία αυτήν την εβδομάδα, καταθέτω μια πρόταση που τιτλοφορείται “Αυτή η Βουλή δεν έχει εμπιστοσύνη στην πρωθυπουργό”» έσπευσε να προσθέσει.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εφόσον η κυβέρνηση αρνηθεί να συζητήσει την πρόταση των Εργατικών, ο Κόρμπιν θα μπορούσε να καταθέσει και δεύτερη πρόταση μομφής, αυτή τη φορά σε βάρος ολόκληρης της κυβέρνησης -μια διαδικασία που θεωρητικά θα μπορούσε να οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές.

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες ημέρες η Τερέζα Μέι κατάφερε να επιβιώσει από την πρόταση μομφής, η οποία υποβλήθηκε από μέρος των βουλευτών του Συντηρητικού Κόμματος.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters, ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή