Ο Πολιτιστικός Τουρισμός εν δράσει στη Σαντορίνη

Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου 2018 09:10
A- A A+

Η έκθεση «Abstraction and Gesture», που διοργάνωσε για λογαριασμό του ξενοδοχείου Canaves Oia Epitome η ομπρέλα πολιτιστικών δράσεων #[email protected], παρουσιάζεται έως τα τέλη Οκτωβρίου -που διαρκεί η θερινή σαιζόν- στο κοσμοπολίτικο νησί της Σαντορίνης.

Η ιστορικός Τέχνης Νικολένα Καλαιτζάκη και η εικαστικός Κέλλυ Αθανασιάδου, επιμελήθηκαν την εικαστική παρέμβαση στις 24 σουίτες καθώς και στους κοινόχρηστους χώρους του ολοκαίνουργιου πολυτελούς καταλύματος.

Μαρία Μπάχα

Το Epitome ανήκει στον βραβευμένο όμιλο ξενοδοχείων Canaves Oia και ξεκίνησε τη λειτουργία του φέτος το Μάιο. Με έμφαση στην υψηλή αισθητική και προσοχή σε όλες τις λεπτομέρειες του luxury living, το νέο αυτό μέλος του ομίλου έχει ανεβάσει τον πήχη των υπηρεσιών διαμονής.

Στο σύνολο των εξειδικευμένων παροχών που προσφέρει στους απαιτητικούς του επισκέπτες, το Canaves Oia Epitome επενδύει στον Πολιτιστικό Τουρισμό και παρουσιάζει μια ιδιαίτερη εικαστική έκθεση που έχει ως σημείο αναφοράς τη χειρονομιακή ζωγραφική.

Αστέριος Τόρης

Οι διεθνείς πελάτες του ξενοδοχείου, περιβάλλονται από τα έργα 26 σημαντικών σύγχρονων Ελλήνων εικαστικών, οι οποίοι κλήθηκαν να δημιουργήσουν εξπρεσιονιστικές αφηγήσεις στους πίνακές τους σε ήπιες χρωματικές παλέτες, σε μια διάδραση με το μινιμαλιστικό αρχιτεκτονικό σχεδιασμό της κάθε σουίτας.

Μάγδα Αστέρη

Έργα τους εκθέτουν οι εικαστικοί: Μαρία Ανδρέου, Άννα Αντάρτη, Μάγδα Αποστόλου, Μάγδα Αστέρη, Βάσω Γιαννακοπούλου, Ελένη Γκινοσάτη, Δικαία Δεσποτάκη, Μιλένα Δημητροκάλη, Γεωργία Κοκκίνη, Βασιλική Κοσκινιώτου, Λίλα Κουφοπούλου, Αναστασία Κωνσταντάκου, Νάντια Κωνσταντοπούλου, Χριστίνα Λουκίδη, Σταυρούλα Μιχαλοπούλου, Κωνσταντίνος Μίχαλος, Μαρία Μπάχα, Βασιλική Μπλούκου, Ελένη Παυλοπούλου, Σπυρίδων Πετράκος, Διονυσία Σεγγούνα, Μαίρη Στεφάνου, Αστέριος Τόρης, Γεωργία Τρούλη, Νίκος Τσαρουχάς, Δήμητρα Φακάρου.

Λίλα Κουφοπούλου

Το #[email protected] Contemporary Art Platform είναι ο επίσημος φορέας παραγωγής πολιτιστικών θεαμάτων που ειδικεύεται στον Πολιτιστικό Τουρισμό.  Τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού, του υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ. Σχεδιάζει και διοργανώνει πολιτιστικά δρώμενα για λογαριασμό των επιχειρηματιών του τουρισμού που θέλουν να αξιοποιήσουν τον πολιτισμό ως στοιχείο διαφοροποίησης και να αναβαθμίσουν διανοητικά το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών τους.

[email protected]

 

Προτεινόμενα για εσάς