Δαλάι Λάμα: Η Ευρώπη ανήκει στους Ευρωπαίους

Τετάρτη, 12 Σεπτεμβρίου 2018 18:48
UPD:18:50
EPA/JAGADEESH NV
A- A A+

Το 2011 ο Δαλάι Λάμα είχε πει ότι η τότε επίσκεψή του στη Σουηδία θα ήταν μάλλον η τελευταία. Επτά χρόνια αργότερα επισκέφθηκε και πάλι την ευρωπαϊκή χώρα για τον εορτασμό των 80 ετών ζωής της φιλανθρωπικής οργάνωσης «Individuell Människohjälp» και είχε ένα διπλό μήνυμα προς τους Ευρωπαίους: Προστατεύστε τους πρόσφυγες που έχουν ανάγκη, αλλά και βοηθήστε τους να επιστρέψουν στις χώρες τους για να βοηθήσουν στην ανοικοδόμησή τους. 

Μιλώντας σε εκδήλωση της IM στο Μάλμο o 83χρονος θρησκευτικός ηγέτης του Θιβέτ, που το 1989 είχε τιμηθεί με το Νόμπελ Ειρήνης, είπε για τους πρόσφυγες: «Υποδεχθείτε τους, βοηθήστε τους, μορφώστε τους... αλλά θα πρέπει να κάποια στιγμή να αναπτύξουν τη δική τους χώρα». 

«Νομίζω ότι η Ευρώπη ανήκει στους Ευρωπαίους» σημείωσε, προσθέτοντας ότι πρέπει να γίνει σαφές στους πρόσφυγες ότι «θα πρέπει να επιστρέψουν για να ανοικοδομήσουν τις χώρες τους». 

Να σημειωθεί ότι ο Δαλάι Λάμα εγκατέλειψε το 1959 το Θιβέτ, μετά την καταστολή της εξέγερσης από τις κινεζικές δυνάμεις. Ζει εξόριστος στην Ινδία. 

Πηγή: AFP 

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή