Απόφαση του ΥΠΕΝ για τη διευθέτηση του ρέματος Ραφήνας

Σάββατο, 28 Ιουλίου 2018 16:00
UPD:16:02
Eurokinissi/ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
Το έργο αφορά τη διευθέτηση του μεγάλου ρέματος της Ραφήνας, το οποίο υπάγεται διοικητικά στους Δήμους Ραφήνας - Πικερμίου, Σπάτων - Αρτέμιδας, Παλλήνης και Παιανίας, της Περιφέρειας Αττικής.Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει το τμήμα του ρέματος, από την εκβολή του στη θάλασσα έως τη Λεωφόρο Σπάτων, συνολικού μήκους 15 χιλιομέτρων.
A- A A+

Την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων για τη διευθέτηση και την οριοθέτηση του ρέματος της Ραφήνας υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, στο πλαίσιο των προσπαθειών της κυβέρνησης για την αντιπλημμυρική προστασία των πυρόπληκτων περιοχών.

Το έργο αφορά τη διευθέτηση του μεγάλου ρέματος της Ραφήνας, το οποίο υπάγεται διοικητικά στους Δήμους Ραφήνας - Πικερμίου, Σπάτων - Αρτέμιδας, Παλλήνης και Παιανίας, της Περιφέρειας Αττικής.

Μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει το τμήμα του ρέματος, από την εκβολή του στη θάλασσα έως τη Λεωφόρο Σπάτων, συνολικού μήκους 15 χιλιομέτρων. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι αποτελεί τον μεγαλύτερο υδάτινο αποδέκτη της ανατολικής Αττικής. Ήδη άλλωστε, έχουν ξεκινήσει οι εργασίες καθαρισμού από μηχανήματα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το έργο περιλαμβάνει επιπλέον, επιμέρους έργα διευθέτησης, όπως:

  • Κατασκευή συλλεκτήρα ομβρίων στο ρέμα Καλλιτεχνούπολης και στο ρέμα Διασταύρωσης 1
  • Τεχνικό έργο διέλευσης του ρέματος Βαλανάρη, κάτω από την Λεωφόρο Μαραθώνος
  • Έργα επέκτασης του υφιστάμενου οχετού ομβρίων στο ρέμα Παλαιού Μύλου  
  • Έργα και στο ρέμα Αγίας Παρασκευης

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή