Philip Morris: Πανευρωπαϊκό κέντρο αποθήκευσης καπνού οι αποθήκες της «Παπαστράτος» στο Αγρίνιο

Αντ. Σαμαράς: Ισχυρότατη ψήφος εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία
Πέμπτη, 29 Αυγούστου 2013 14:35
UPD:16:12
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝ

 Ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς (Κ) συναντήθηκε με τους επικεφαλής της εταιρείας Philip Morris (Α) παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιου Τσαυτάρη (2Δ) στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σε πανευρωπαϊκό κέντρο αποθήκευσης καπνού ανατολικού τύπου μετατρέπει η η Philip Morris τις αποθήκες της εταιρείας Παπαστράτος στο Αγρίνιο. 

Συγκεκριμένα, οι αποθήκες του Αγρινίου θα αποτελέσουν το μοναδικό ιδιόκτητο logistics hub της Philip Morris International στην Ευρώπη και εκεί θα αποθηκεύονται καπνά ανατολικού τύπου προερχόμενα από την Ελλάδα, τη Βουλγαρία και την Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας, τα οποία στη συνέχεια θα διακινούνται προς εργοστάσια της εταιρείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τη Ρωσία και την Ουκρανία.

«H Ελλάδα αποτελεί για την Philip Morris International χώρα στρατηγικής σημασίας για τα καπνά ανατολικού τύπου» δήλωσε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος Νικήτας Θεοφιλόπουλος, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιου Τσαυτάρη.

Πρόσθεσε πως η νέα αυτή ενέργεια της πολυεθνικής, θα ενισχύσει τον τομέα των διεθνών και εγχώριων μεταφορών της χώρας και το εξαγωγικό έργο του κλάδου. «Σε συνδυασμό, δε, με το συνολικό πρόγραμμα επενδύσεών μας, που έχει ξεπεράσει τα 600 εκ. ευρώ την τελευταία δεκαετία, ευελπιστούμε να συμβάλλουμε στην προσπάθεια της χώρας για έξοδο από την κρίση» συμπλήρωσε.

Οι αποθήκες του Αγρινίου καλύπτουν 58.000 τετραγωνικά μέτρα και βρίσκονται σε έκταση 250.000 τετραγωνικών μέτρων. Η μετατροπή τους σε logistics hub ξεκίνησε αυτή την εβδομάδα με την παραλαβή των πρώτων 500 τόνων καπνού από τη Βουλγαρία και αναμένεται να ολοκληρωθεί με τις αγορές καπνών το 2014, όταν περίπου 15.000 τόνοι καπνών θα διακινούνται μέσω Αγρινίου.

PRIMEMINISTERGR

Υπενθυμίζεται ότι με τη Συμφωνία του Φεβρουαρίου μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της Philip Morris International, η εταιρία δεσμεύτηκε για την αγορά ελληνικών καπνών ανατολικού τύπου για την τριετία 2013-2015 αυξημένων κατά 20% σε σχέση με την προηγούμενη τριετία, παρέχοντας ένα περισσότερο προβλέψιμο οικονομικό περιβάλλον για τους 25.000 καπνοκαλλιεργητές και εργάτες του κλάδου στη χώρα. 

Ο κ. Αντώνης Σαμαράς από την πλευρά του έκανε λόγο για «μία μεγάλη, ουσιαστική, συμβολική επένδυση για τη χώρας μας, η οποία βοηθάει και στην εμπέδωση αυτής της ψυχολογίας, ότι τα πάντα αλλάζουν στην Ελλάδα».

Ο Πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι προ εξαμήνου υπεγράφη ένα τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με την πολυεθνική εταιρεία, βάσει του οποίου θα αύξανε κατά 20% τις προμήθειές της σε σχέση με την προηγούμενη τριετία.

Δημιουργία πανευρωπαϊκής κεντρικής αποθήκης & κέντρου διανομής της Philip Morris International στο Αγρίνιο

«Αυτή η επέκταση των δραστηριοτήτων, μαζί με αυτήν την καινούργια επένδυση της Philip Morris, αντιλαμβάνεστε ότι αποτελεί μία ισχυρότατη ψήφο εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία, την οποία την θεωρούμε, όπως καταλαβαίνετε, πολυσήμαντη» πρόσθεσε, απευθυνόμενος στον επικεφαλής της Philip Morris.

Ο κ. Σαμαράς σημείωσε πως η νέα επένδυση σημαίνει νέες θέσεις εργασίας, διεθνείς μεταφορές προϊόντων εντός Ελλάδος, υποστήριξη των εξαγωγών ενός κλάδου πολύ ισχυρού, με μεγάλη ζήτηση σε όλον τον κόσμο.

Από την πλευρά του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης αναφέρθηκε στην υπάρχουσα συμφωνία με την πολυεθνική εταιρεία, τονίζοντας πως έχει ήδη σημαντικά αποτελέσματα στην καλλιέργεια. 

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα