Ευρώ: Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 20 ετών έναντι του δολαρίου

Τρίτη, 05 Ιουλίου 2022 12:28
UPD:12:38
REUTERS/KACPER PEMPEL

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο δεκαετιών υποχώρησε το ευρώ την Τρίτη, σημειώνοντας πτώση πάνω από 1%. 

Πιο συγκεκριμένα, η ισοτιμία του ευρώ έπεσε σήμερα στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων περίπου 20 ετών έναντι του αμερικανικού δολαρίου, στο 1,0306 δολάριο για ένα ευρώ.  Γύρω στις 11:50 (ώρα Ελλάδας), το δολάριο κέρδιζε 1,03% και η ισοτιμία ήταν 1,0315 δολάριο για ένα ευρώ.

Την ίδια ώρα εντείνονται οι φόβοι για ύφεση στην Ευρωζώνη, καθώς οι τιμές του φυσικού αερίου εκτινάσσονται στα ύψη και ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν δείχνει σημάδια υποχώρησης.

Ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη έφτασε σε επίπεδα-ρεκόρ τον Ιούνιο, στο 8,6%, γεγονός που οδήγησε την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να ανακοινώσει εκ των προτέρων ττην πρόθεσή της να αυξήσει τα επιτόκια για πρώτη φορά εδώ και 11 χρόνια στη συνεδρίασή της τον Ιούλιο.

Ωστόσο, οι αυξανόμενοι φόβοι για ύφεση μπορεί να περιορίσουν την ικανότητα της κεντρικής τράπεζας να «σφίξει» τη νομισματική της πολιτική, σχολιάζει το CNBC, προσθέτοντας ότι ο οικονομικός δείκτης Sentix του Ιουλίου έδειξε ότι το επενδυτικό  κλίμα στην Ευρωζώνη βυθίζεται στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο του 2020, υποδεικνύοντας μια «αναπόφευκτη» ύφεση.

 

 Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα