ΔΕΗ: Σύμβαση γραμμής χρηματοδότησης 160 εκατ. ευρώ από την EBRD

Δευτέρα, 03 Αυγούστου 2020 14:55
UPD:15:00
INTIME NEWS/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Δανειακή σύμβαση για χρηματοδότηση ύψους 160 εκατ. ευρώ, διάρκειας δύο ετών, χωρίς εξασφαλίσεις υπέγραψε με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) η ΔΕΗ, για την υποστήριξη των δραστηριοτήτων της κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19. Η χρηματοδότηση αυτή αποτελεί την έναρξη συνεργασίας των δύο πλευρών και, σύμφωνα με τη ΔΕΗ, αποδεικνύει την έμπρακτη στήριξη της EBRD στο επιχειρησιακό σχέδιό της.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Γιώργος Στάσσης, με την ευκαιρία της υπογραφής της σύμβασης, δήλωσε πως «οι έκτακτες συνθήκες με τις οποίες βρεθήκαμε αντιμέτωποι λόγω του Covid-19 μας ώθησαν να προσαρμόσουμε το μοντέλο λειτουργίας μας στη νέα πραγματικότητα και να επαναπροσδιορίσουμε τις σχέσεις με τους πελάτες μας, διαδικασία που είχε ήδη ξεκινήσει τους προηγούμενους μήνες. Σε επίπεδο ρευστότητας, η αρχική υστέρηση που σημειώθηκε τον Μάρτιο με την έναρξη της πανδημίας άρχισε στη συνέχεια να σημειώνει σταδιακή διόρθωση, ως αποτέλεσμα και της άμεσης ανταπόκρισής μας στην υιοθέτηση νέων μορφών επικοινωνίας κι εξυπηρέτησης των πελατών μας, με αποτέλεσμα να επανέλθει σε προ Covid επίπεδα ήδη από τον Μάιο. Σε κάθε περίπτωση, όμως, δεν εφησυχάζουμε, παραμένουμε σε εγρήγορση και προσπαθούμε να θωρακίσουμε την εταιρεία στο ενδεχόμενο ενός νέου κύματος πανδημίας. Στην προσπάθεια αυτή, η EBRD βρέθηκε δίπλα μας από την πρώτη στιγμή».

Από την πλευρά της, η επικεφαλής της EBRD για την Ελλάδα και την Κύπρο, Αντρέα Μοράρου, ανέφερε πως «είμαστε πολύ περήφανοι για την υποστήριξή μας στη ΔΕΗ κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου αβεβαιότητας. Η ΔΕΗ, κι ο ελληνικός ενεργειακός τομέας γενικότερα, έχουν ξεκινήσει έναν αξιοσημείωτο στρατηγικό επαναπροσανατολισμό, μακριά από τον άνθρακα και προς την κατεύθυνση ενός πιο "πράσινου" και βιώσιμου μοντέλου. Πρόκειται για μία από τις πιο φιλόδοξες ενεργειακές μεταβάσεις μίας ευρωπαϊκής χώρας και η ΔΕΗ βρίσκεται στο επίκεντρο αυτών των προσπαθειών. Αυτό το δάνειο αποτελεί μέρος της δέσμευσης της EBRD για την υποστήριξη των παρόχων έργων υποδομών ζωτικής σημασίας, ώστε να αντιμετωπίσουν τις άμεσες επιπτώσεις της πανδημίας, διατηρώντας κι επιταχύνοντας παράλληλα τις μακροπρόθεσμες προσπάθειές τους για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής».

Προτεινόμενα για εσάς

Σχολιασμένα