Κ. Χατζηδάκης: Η Ελλάδα είναι πίσω σε θέματα ανακύκλωσης

Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2019 17:23
UPD:17:31
INTIME NEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
A- A A+

«Η Ελλάδα είναι πίσω στο θέμα της ολοκληρωμένης διαχείρισης των αποβλήτων, πίσω φυσικά και στα θέματα της ανακύκλωσης» τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, μετά τη συνάντησή του με το δ.σ. της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), για την οποία είπε ότι «μέσα στις δυσκολίες που υπάρχουν, κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί όλα τα τελευταία χρόνια».

Κατά τον κ. Χατζηδάκη, είναι σημαντικό ότι η ΕΕΑΑ δεσμεύτηκε να διπλασιάσει τον προϋπολογισμό της τα επόμενα χρόνια και να τετραπλασιάσει τον προϋπολογισμό σε σχέση με την επικοινωνία, για να ευαισθητοποιηθεί περισσότερο ο κόσμος και να συμβάλει στην προώθηση της ανακύκλωσης.

«Εμείς θα ενθαρρύνουμε μέσω της ΚΕΔΕ τους δήμους να συμμετάσχουν σε προγράμματα συνολικής και πλήρους κάλυψης των περιοχών για τις οποίες είναι αρμόδιοι, για μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πολιτική ανακύκλωσης. Θα χαρούμε πολύ δήμοι, μεγάλοι και μικροί, να συμμετάσχουν σε αυτή την προσπάθεια. Και επίσης, δεσμευόμαστε ότι θα προωθήσουμε σε πανελλαδικό επίπεδο γρήγορα ένα μεγάλο πρόγραμμα για την εγκατάσταση καφέ κάδων. Αυτο σημαίνει ότι δίπλα στους κάδους που είναι εγκατεστημένοι θα μπει κι ένας άλλος καφέ κάδος, ο οποίος θα συγκεντρώνει τα τρόφιμα. Έτσι, θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε γρήγορα σε μια διαχείριση απορριμμάτων που θα θυμίζει έντονα την κανονική ευρωπαϊκή διαχείριση των απορριμμάτων» υπογράμμισε ο υπουργός.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΕΑΑ, Λουκάς Κόμης, μίλησε για «πολύ ενδιαφέρουσα κι εποικοδομητική συζήτηση» με τον υπουργό και τα στελέχη του υπουργείου για το θέμα της ανακύκλωσης των συσκευασιών. «Έχει πολύ ενδιαφέρον ότι βρήκαμε ευήκοα ώτα στο θέμα. Μιλήσαμε για τον προγραμματισμό της επόμενης εξαετίας, όπου προβλέπει σημαντικές αυξήσεις στους πόρους που θα αφιερωθούν στο θέμα της ανακύκλωσης των συσκευασιών, όπως και στο θέμα της επικοινωνίας με τον πολίτη για το ίδιο θέμα.

Βγήκα από τη συζήτηση με ένα αίσθημα αισιοδοξίας και θέλω να πιστεύω ότι αυτό θα φέρει αποτελέσματα» σημείωσε ο πρόεδρος της ΕΕΑΑ.

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή