Skip to main content

Νέα βουτιά 25% για τη μετοχή της GameStop – Τι συνέβη

H ανακοίνωση της εταιρείας που έφερε βουτιά

Ύστερα από ένα εκρηκτικό ράλι το προηγούμενο διάστημα, που θύμισε τα τέλη του 2021 και τη φρενίτιδα των meme stocks, η μετοχή της GameStock βρέθηκε σήμερα σε ελεύθερη πτώση.

Οι δύο παράγοντες πίεσης

Η αλυσίδα καταστημάτων πώλησης video game είδε τη μετοχή της να υποχωρεί 25%, αφότου ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει πρόσθετες πωλήσεις μετοχών και στον απόηχο προκαταρκτικών αποτελεσμάτων που έδειξαν πτώση στις πωλήσεις πρώτου τριμήνου.

Σε σχετικό έγγραφο που κατέθεσε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, η GameStop ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να πουλήσει έως και 45 εκατομμύρια μετοχές τάξης Α.

Σε ξεχωριστή ανακοίνωση αποκάλυψε ότι οι καθαρές πωλήσεις πρώτου τριμήνου διαμορφώθηκαν από 872 εκατ. δολάρια έως 892 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, έναντι 1,24 δισ. δολαρίων έναν χρόνο νωρίτερα.

Η πορεία της μετοχής

Η GameStop περιμένει επίσης καθαρές ζημίες 27 έως 37 εκατ. δολαρίων, οι οποίες θα είναι μειωμένες σε σχέση με τις ζημιές 50,5 εκατ. δολαρίων έναν χρόνο νωρίτερα.

Να θυμίσουμε ότι την Τρίτη η μετοχή της GameStop εκτινάχθηκε στα 64,83 δολάρια ανά μετοχή με άνοδο μεγαλύτερη του 200% σε σχέση με τις 10 Μαΐου.

Τετάρτη και Πέμπτη ήρθε η διόρθωση. Στο χθεσινό κλείσιμο ήταν 50% χαμηλότερα σε σχέση με τα υψηλά της Τρίτης.