Skip to main content

Ισπανία: Δεν θα δίνει άδεια ελλιμενισμού σε πλοία που μεταφέρουν όπλα στο Ισραήλ

REUTERS/Kaylee Greenlee Beal
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας, Χοσέ Μανουέλ Αλμπάρες.

Ο Ισπανός υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι η Μαδρίτη έλαβε την απόφαση αυτή καθώς δεν επιθυμεί «να συμβάλλει στον πόλεμο»

Η Ισπανία ανακοίνωσε ότι δεν θα επιτρέπει σε πλοία που μεταφέρουν όπλα προς το Ισραήλ να ελλιμενίζονται στα λιμάνια της, δήλωσε σήμερα, Παρασκευή, ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Χοσέ Μανουέλ Άλμπαρες, μία ημέρα αφότου η Μαδρίτη αρνήθηκε να δώσει άδεια ελλιμενισμού σε πλοίο στην Καρθαγένη.

Σύμφωνα με το Reuters, ο κ. Άλμπαρες διευκρίνισε ότι αυτό ήταν το πρώτο πλοίο στο οποίο δεν δόθηκε άδεια να δέσει σε ισπανικό λιμάνι.

Ισπανία: Αρνήθηκε τον ελλιμενισμό πλοίου που μεταφέρει όπλα στο Ισραήλ

«Η Ισπανία δεν επιθυμεί να συμβάλλει στον πόλεμο»

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η άρνηση της Μαδρίτης συνάδει με την απόφαση της κυβέρνησης της Ισπανίας να μην δώσει άδεια για την εξαγωγή όπλων στο Ισραήλ μετά το ξέσπασμα του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Ισπανός υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι η Μαδρίτη έλαβε την απόφαση αυτή καθώς δεν επιθυμεί «να συμβάλλει στον πόλεμο».

Πρώτη βοήθεια στη Γάζα μέσω της προσωρινής προβλήτας

Στο μεταξύ, τα πρώτα φορτία ανθρωπιστικής βοήθειας για τους κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας άρχισαν να φτάνουν μέσω της πλωτής προβλήτας που κατασκευάστηκε, ανακοίνωσε ο αμερικανικός στρατός.

Σήμερα «περίπου στις 09:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) φορτηγά που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια άρχισαν να αποβιβάζουν (ένα πρώτο φορτίο) μέσω της προσωρινής προβλήτας» στις ακτές της Γάζας, επεσήμανε το διοικητήριο των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων που είναι αρμόδιο για την περιοχή της Μέσης Ανατολής (CENTCOM) σε ανάρτησή του.

Διαβάστε επίσης:

Ράφα: Επιστολή 13 ΥΠΕΞ κατά μιας ευρείας επίθεσης – Υπέγραψαν όλες οι χώρες της G7 πλην ΗΠΑ