Skip to main content

ALCO: Οι διαρροές των κομμάτων – Προς τα πού στρέφονται οι «Σπαρτιάτες»

Ποιοι θεωρούνται οι πιο επιτυχημένοι υπουργοί

Με την πεποίθηση, που δεν ήταν πάντα αυτονόητη, πως οι  ευρωπαϊκές αποφάσεις επηρεάζουν αρκετά τη ζωή τους, φαίνεται πως θα κινηθούν οι ψηφοφόροι προς τις κάλπες της 9η Ιουνίου, καθώς στο δεύτερο μέρος της έρευνας της ALCO για τον Alpha, σχεδόν οι μισοί ερωτηθέντες (47%) απαντούν ότι επηρεάζονται αρκετά, το 37% απαντά «πολύ», «λίγο» λέει το 8% και «καθόλου»  το 5%.

Στην ίδια δημοσκόπηση καταγράφεται και η δημοφιλία των υπουργών, με τον Νίκο Δένδια να θεωρείται από το σύνολο των ερωτηθέντων μακράν ο πιο επιτυχημένος, με ποσοστό 27%, και να ακολουθούν  με 14% ο Κυριάκος Πιερρακάκης και με 6% Άδωνις Γεωργιάδης και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο «Κανένας» πάντως και εδώ προηγείται με 44%.

Σχετικά με τις διαρροές από τα κόμματα, όσον αφορά τη ΝΔ, οι περισσότεροι στρέφονται στην αναποφάσιστη ψήφο και την αποχή. Κέρδη από το κυβερνών κόμμα έχει τόσο το κόμμα Λοβέρδου, όσο και το κόμμα της Αφροδίτης Λατινοπούλου – 3% των ψηφοφόρων του περασμένου Ιουνίου.

Οι μεγαλύτερες διαρροές του ΣΥΡΙΖΑ είναι προς τους αναποφάσιστους και τη Νέα Αριστερά, ενώ το ΠΑΣΟΚ, που έχει και την μεγαλύτερη συσπείρωση από τα τρία κόμματα, χάνει 7% προς τους «Δημοκράτες».

Ενδιαφέρον παρουσιάζει  το εύρημα σχετικά με το κόμμα που επιλέγουν όσοι ψήφισαν «Σπαρτιάτες» το 2023. Το μεγαλύτερο ποσοστό, σχεδόν ένας στους τέσσερις (36%), θα ψηφίσει Ελληνική Λύση. Στη Φωνή Λογικής στρέφεται το 19% και το 9% στη Νίκη. Αναποφάσιστο παραμένει ένα ποσοστό της τάξης του 27%.

Τέλος, το 77% εκτιμά πως δεν αποδόθηκε δικαιοσύνη με την απόφαση του δικαστηρίου για την τραγωδία στο Μάτι.

Δημοσκόπηση/Pulse: Στις 15 μονάδες το προβάδισμα της ΝΔ