Skip to main content

Red Arrows: Ακροβατικό σμήνος της Βρετανικής Βασιλικής Αεροπορίας στον Φλοίσβο

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Λεωφόρο Ποσειδώνος

Το ακροβατικό σμήνος «Red Arrows» της Βρετανικής Βασιλικής Αεροπορίας, θα πραγματοποιήσει επίδειξη αύριο, Σάββατο 18 Μαΐου 2024 και ώρα 12:00, στον Φλοίσβο Παλαιού Φαλήρου.

Πρόκειται για μια από τις κορυφαίες ομάδες ακροβατικών επιδείξεων στον κόσμο με ακροβατικά από αεροσκάφη Hawk.

Πρόκειται για ένα νέο σόου με εννέα αεροσκάφη το οποίο περιλαμβάνει ελιγμούς που δεν έχουν ξανά γίνει εδώ και πολύ καιρό στο πλαίσιο επίδειξης των Red Arrows, η οποία αλλάζει κάθε χρόνο.

Ο Μοίραρχος Jon Bond, ο οποίος θα είναι ο αρχηγός της ομάδας – που θα πετάξει ως Red 1 – για πρώτη φορά φέτος δήλωσε: «Ολόκληρη η Αεραθλητική Ομάδα της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας έχει επικεντρωθεί στον εορτασμό των 60 χρόνων επίδειξης με τον καλύτερο δυνατό τρόπο – εκτελώντας τον σχηματισμό Diamond Nine, σήμα κατατεθέν των Red Arrows».

Τα «Κόκκινα Βέλη»

Τα Κόκκινα Βέλη – Red Arrows- σχηματίστηκαν το 1964, ως συγχώνευση προηγούμενων ομάδων της RAF, με την πρώτη δημόσια εμφάνιση στο Little Rissington τον Μάιο του 1965 – που προανήγγειλε την εναρκτήρια περίοδο επίδειξης.

Έκτοτε, έχουν ολοκληρωθεί σχεδόν 5.000 παραστάσεις σε 57 χώρες, μπροστά σε εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους από εκθέσεις χωρών και μεγάλες αεροπορικές επιδείξεις μέχρι διεθνή γεγονότα και κρατικές εκδηλώσεις.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σάββατο στη Λεωφόρο Ποσειδώνος

Λόγω της διεξαγωγής αεροπορικών επιδείξεων από το ακροβατικό σμήνος «RED ARROWS», θα τεθούν σε ισχύ προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Αναλυτικότερα θα πραγματοποιηθεί προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας της λεωφόρου Ποσειδώνος το Σάββατο, από τις 10:00 το πρωί μέχρι τις 14:00 το μεσημέρι, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αγ. Αλεξάνδρου και Νηρηίδων, στο Παλαιό Φάληρο στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Γλυφάδα.

Λόγω των προσωρινών αυτών μέτρω, οι Αρχές απευθύνουν έκκληση στους οδηγούς για καλύτερη εξυπηρέτησή αλλά και αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων, να αποφύγουν τη διέλευση των οχημάτων τους στις ανωτέρω οδούς το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.