Skip to main content

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Το ράλι 100% στη Eurobank και οι εποχές… 2020 στην AS Company

Intime News/ ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Στα ενδότερα της αγοράς με τέσσερις ειδήσεις

Άλμα: Στα 2,10 ευρώ, για πρώτη φορά από τις 18 Νοεμβρίου του 2015, αναρριχάται η μετοχή της Eurobank, της οποίας η χρηματιστηριακή αξία φθάνει πλέον τα 7,8 δισ. ευρώ, επανερχόμενη στη δεύτερη θέση του πίνακα των κεφαλαιοποιήσεων. Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι τον Δεκέμβριο του 2022, δηλαδή πριν περίπου 1,5 έτος, η Eurobank άξιζε ακριβώς το… μισό, με την τιμή της μετοχής μόλις στο 1,05 ευρώ.

Ορόσημο: Πολύ κοντά στο ορόσημο των 4 δισ. ευρώ βρίσκεται η χρηματιστηριακή αξία της Alpha Bank, η μετοχή της οποίας διαμορφώνεται στο 1,66 ευρώ και στο υψηλότερο σημείο από τις 23 Απριλίου. Επόμενος στόχος για την τράπεζα είναι το όριο του 1,78 ευρώ, το οποίο συνιστά το υψηλότερο επίπεδο από το ξέσπασμα της πανδημίας.

Σε υψηλά 4ετίας: Τις καλύτερες ημέρες από το 2020 βιώνει η μετοχή της AS Company, η οποία έχει επιστρέψει στην περιοχή των 2,7 ευρώ, βελτιώνοντας την κεφαλαιοποίησή της στα 35,4 εκατ. ευρώ. Η δε, απόκτηση 13.570 κοινών μετοχών από τον αντιπρόεδρο της διοίκησης, Απόστολο Πεταλά, δίνει το σύνθημα για νέες αγοραστικές εντολές εν όψει της συνέχειας.

Αλλαγές: Ολίγον περισσότερη υπομονή θα πρέπει να κάνουν οι μέτοχοι της Attica Group, καθώς η εταιρεία προτίθεται να αλλάξει τις ημερομηνίες της τακτικής Γ.Σ., αλλά και της αποκοπής/πληρωμής του φετινού μερίσματος. Άλλωστε, είναι γνωστό ότι στην εισηγμένη κυοφορούνται διάφορες εταιρικές εξελίξεις, οι οποίες είναι πιθανό, σε βάθος χρόνου, να ωφελήσουν τους επενδυτές.

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)