Μέτρα προστασίας των μεταναστών αλλά και της κοινωνίας ζητεί ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών

Τρίτη, 10 Μαρτίου 2015 19:15
UPD:19:20
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Φωτογραφία αρχείου.

A- A A+

Την ανάγκη η Κυβέρνηση να νομοθετήσει ένα μεταναστευτικό πλαίσιο που θα διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ασφάλεια της κοινωνίας, επισημαίνει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, αναφορικά με το θέμα της μεταχείρισης των παράτυπων μεταναστών.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών επισημαίνει σε ανακοίνωσή του πως η όποια προσπάθεια βελτίωσης των συνθηκών κράτησης των παράνομων μεταναστών και η στήριξη της ανθρώπινης αξιοπρέπειας είναι αυτονόητη και αποτελεί καθήκον της Πολιτείας.

«Δεδομένο είναι επίσης ότι η ισότιμη μεταχείριση των νόμιμων μεταναστών μ' αυτούς που εισέρχονται παράνομα στη χώρα, θα δημιουργήσει ένα δύσκολα διαχειρίσιμο μεταναστευτικό κύμα, μ' όλα τα αρνητικά επακόλουθα και θα διαταράξει το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Αθήνας Παναγής Καρέλλας δήλωσε πως η «πρόσφατη απελευθέρωση των παράνομων "επισκεπτών" και η ανεξέλεγκτη, χωρίς προϋποθέσεις στέγασης, σίτισης και περίθαλψης, μεταφορά τους στο κέντρο της πρωτεύουσας, μας φέρνουν στο μυαλό μνήμες και πρακτικές του πρόσφατου παρελθόντος».

Όπως τονίζει ο ίδιος πρέπει να αποφευχθούν φαινόμενα που ίσχυαν μέχρι πρόσφατα όπου:

- οι αετονύχηδες δουλέμποροι πλούτιζαν, εκμεταλλευόμενοι τις τραγικές συνθήκες,

- δημιούργησαν συνθήκες έκφρασης και δράσης ακραίων εθνικιστικών μορφωμάτων και

- ανέπτυξαν ξενοφοβικά συναισθήματα σε ένα λαό, φύσει φιλάνθρωπο και με έντονα συναισθήματα αλληλεγγύης.

«Με γνώμονα την ανατροπή κοινωνικών, οικονομικών και πολιτικών αντιπαραθέσεων, σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο όπου η ζωή στην πρωτεύουσα δείχνει να ομαλοποιείται και η αγορά αγωνίζεται για την επιβίωσή της, προετοιμαζόμενη παράλληλα να υποδεχθεί τους πρώτους ξένους επισκέπτες, κάνω έκκληση στην Κυβέρνηση να αναθεωρήσει τη στάση της και μέσα από έναν ειλικρινή και ουσιαστικό διάλογο με τα πολιτικά κόμματα, τους φορείς της αγοράς, τις οργανώσεις των πολιτών κλ.π. να νομοθετήσει ένα μεταναστευτικό πλαίσιο που θα διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ασφάλεια της κοινωνίας» καταλήγει ο κ. Καρέλλας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή