Skip to main content

Σ. Διαμαντίδης στο Naftemporiki TV: «Οι εξαγωγές των τροφίμων ανέβηκαν 5%»

Ο Πρόεδρος ΣΕΒΕ - Συνδέσμου Εξαγωγέων, στο κανάλι της Ναυτεμπορικής

Για την πορεία των ελληνικών εξαγωγών αλλά και για την αισιοδοξία τους παρά την μικρή πτώση που σημείωσαν μίλησε ο Πρόεδρος ΣΕΒΕ – Συνδέσμου Εξαγωγέων, Συμεών Διαμαντίδης, στην εκπομπή «Ιn Business» με την Μαρία Σμιλίδου και τον Παύλο Πανταζόπουλο, στο κανάλι της Ναυτεμπορικής.

«Έχουμε μια πτώση στις εξαγωγές 11%»

Ο κύριος Διαμαντίδης, μεταξύ άλλων, σχολίασε την πορεία των ελληνικών εξαγωγών τονίζοντας ότι οι Έλληνες εξαγωγείς είναι αισιόδοξοι για την πορεία των εξαγωγών παρά τη μικρή πτώση που παρατηρείται.

«Έχουμε μια πτώση στις εξαγωγές 11%, επηρεασμένες φυσικά από το διεθνές περιβάλλον, τους πολέμους τους πολέμου στο Ισραήλ κι αυτό που συμβαίνει με τους Χουθι, οι οποίοι παρεμποδίζουν το διεθνές εμπόριο αλλά και γενικά από την μη καλή οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην Ευρώπη όπου έχουμε λιγότερη ανάπτυξη δηλαδή την μισή ανάπτυξη από την Ελλάδα», τόνισε.

«Οι εξαγωγές των τροφίμων ανέβηκαν 5%»

Ενώ πρόσθεσε ότι «όλα αυτά επηρέασαν κάπως τις εξαγωγές αλλά υπάρχει ένα παρήγορο σημείο. Οι εξαγωγές των τροφίμων ανέβηκαν 5% και αυτό είναι πολύ σημαντικό για την ελληνική οικονομία και για την παραγωγή της Ελλάδος, γιατί ότι παράγουμε σε σχέση με το τρόφιμο και την Μεσογειακή διατροφή, είναι διεθνώς προϊόντα τα οποία προτιμώνται πάρα πολύ και όλες οι χώρες θέλω να τα εισάγουν» και συμπλήρωσε πως «αυτοί οι δείκτες νομίζω μας δείχνουν που πρέπει να οδεύσουμε και να βαδίσουμε για το άμεσο μέλλον».

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Ελλάδα έχει και πάρα πολλές εξαγωγές υπηρεσιών»

Τέλος υπογράμμισε ότι «Πρέπει να τονίσουμε ότι μιλάμε για τις εξαγωγές των προϊόντων δηλαδή δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Ελλάδα έχει και πάρα πολλές εξαγωγές υπηρεσιών, όπως ο τουρισμός, ο οποίος συμβάλλει πάρα πολύ στην οικονομία και έτσι μαζί και προϊόντα και υπηρεσίες όλες μαζί εξαγωγές καταλήγουν σε θετικό πρόσημο. Είμαστε αισιόδοξοι ότι το δεύτερο εξάμηνο του έτους θα έχουμε μια αποκλιμάκωση της μείωσης».