Skip to main content

Σταμάτησε «το ρολόι της ζωής» για τον ηθοποιό Γιάννη Μαλλούχο

Έπαιξε σε πάνω από 50 ταινίες στον κινηματογράφο

Έφυγε από τη ζωή ο γνωστός ηθοποιός Γιάννης Μαλλούχος, ένας εξαιρετικός καλλιτέχνης που αγάπησε το θέατρο, την ζωή και τον άνθρωπο με το ίδιο πάθος.

Ο Γιάννης Μαλλούχος γεννήθηκε το 1932 στην Δημητσάνα Αρκαδίας. Πέρασε δύσκολα παιδικά χρόνια αφού ορφάνεψε από πατέρα πολύ μικρός. Μετά τον πόλεμο η μητέρα του με τα πέντε παιδιά, μετακόμισαν στην Αθήνα προσπαθώντας να επιβιώσουν κάτω από τις δύσκολες συνθήκες της εποχής. Ο Γιάννης Μαλλούχος διάλεξε από νωρίς την πορεία στο θέατρο. Έγινε δεκτός και σπούδασε με υποτροφία ως εξαιρετικό ταλέντο, στην σχολή του Κ. Μιχαηλίδη.

Έπαιξε σε πάνω από 50 ταινίες στον κινηματογράφο, με χαρακτηριστικούς ρόλους στα έργα  “Η Αλίκη στο ναυτικό”, “οι Φτωχοδιάβολοι” ,”το Πυθάρι” και άλλα. Επίσης συμμετείχε σε πολλές σειρές στην τηλεόραση με χαρακτηριστικό τον ρόλο του θυρωρού. Δεν σταμάτησε ποτέ να κάνει θέατρο υπηρετώντας όλα τα είδη του, μπουλούκια, επιθεώρηση, δράμα, κωμωδία, τραγωδία.

Το 1974 βρέθηκε στο ΚΘΒΕ με την παράσταση “Δρυς και κουνέλια ανγκορά” του Μάρτιν Βάλζερ. Το 1984 επέστρεψε στο ΚΘΒΕ με “Το τάβλι” και παρέμεινε μέχρι το τέλος της καριέρας του. Παράλληλα με το θέατρο έκανε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές, υπήρξε θιασάρχης και δάσκαλος, και ίδρυσε το δικό του θέατρο “Αλέκος Σακελλάριος” στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης. Συνέχισε την καλλιτεχνική του δραστηριότητα του μέχρι την ηλικία των 85 ετών. Οι τελευταίες εμφανίσεις του ήταν στο Ηρώδειο και στην Επίδαυρο με με τα Μικρά Διονύσια του ΚΘΒΕ και με τους μονολόγους του Ι.Καμπανέλλη στην Θεσσαλονίκη. Τέλος, έγραψε την αυτοβιογραφία του σε βιβλίο που εκδόθηκε το 2019 με υπότιτλο “Το ρολόι της ζωής”.

“Θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη για την ενέργεια, την ευαισθησία, την ευφυΐα, το ελεύθερο πνεύμα και το χιούμορ  που τον ακολουθούσαν και στη ζωή” σημειώνουν η  γυναίκα του Ανδριάνα και τα παιδιά του Μαρία και Γιάννης που ακολούθησαν κι αυτά τον καλλιτεχνικό δρόμο.