Skip to main content

Γάζα: Ο Πιρς Μόργκαν στριμώχνει εκπρόσωπο του Ισραήλ για τις απώλειες αμάχων – «Λέτε ανοησίες»

REUTERS/Mohammed Salem

«Ξέρετε πόσους τρομοκράτες της Χαμάς έχετε σκοτώσει, αλλά όχι πόσους αμάχους;»

Ο Βρετανός δημοσιογράφος Πιρς Μόργκαν συγκρούστηκε με εκπρόσωπο της ισραηλινής κυβέρνησης, ο οποίος δήλωσε ότι δεν γνωρίζει πόσους αμάχους σκότωσε το Ισραήλ κατά τη διάρκεια του πολέμου στη Γάζα και ενώ συνεχίζεται το σφυροκόπημα στη Ράφα.

Ο αριθμός των νεκρών αμάχων στη Γάζα προκαλεί σημαντική ανησυχία από τότε που το Ισραήλ εξαπέλυσε στρατιωτική επίθεση ως απάντηση στις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου πέρυσι. Τον Μάρτιο, ο ΟΗΕ προειδοποίησε ότι η ισραηλινή κυβέρνηση είχε «χάσει κάθε αξιοπιστία» σχετικά με τους ισχυρισμούς της ότι προστατεύει τους ανθρώπους στην περιοχή.

Ο Μόργκαν έφερε σε δύσκολη θέση τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης του Ισραήλ, Άβι Χέιμαν, σε συνέντευξη την περασμένη Τρίτη, όταν η συζήτηση έφτασε στον αριθμό των αμάχων και τον τρομοκρατών της Χαμάς που έχουν σκοτωθεί από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.

Ο Μόργκαν μάλιστα χαρακτήρισε «ανοησίες» όσα του έλεγε ο εκπρόσωπος του Ισραήλ, ζητώντας επιτακτικά να του απαντήσει ο Χέιμαν πόσοι είναι οι άμαχοι που έχουν σκοτωθεί στη Γάζα.

«Πόσους έχετε σκοτώσει;»

«Δεν έχουμε ακριβή στοιχεία», του απάντησε ο εκπρόσωπος.

Ο Μόργκαν απάντησε: «Αν  έχετε ακριβείς αριθμούς για τους τρομοκράτες της Χαμάς που έχετε σκοτώσει – γιατί να μην ξέρετε πόσους αμάχους έχετε σκοτώσει;».

«Αυτά που μου λέτε είναι ανοησίες. Έχετε την εξουσιοδότηση να μου πείτε τον αριθμό των τρομοκρατών που σκοτώσατε αλλά όχι τον αριθμό των αμάχων; Έρχεστε εδώ ως εκπρόσωπος του Ισραήλ και δεν θέλετε να ερωτηθείτε για το πόσους αμάχους σκοτώσατε επειδή δεν γνωρίζετε. Αντιλαμβάνεστε πόσο γελοίο είναι αυτό;».

Διαβάστε ακόμη

Γάζα: Συνεχίζονται οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί – Τρέχουν να σωθούν Παλαιστίνιοι