Skip to main content

Η «εξαφάνιση» της Τζόρτζι οφείλεται στην… εφορία

Η διάσημη Ιταλίδα τενίστρια φέρεται να μην έχει αποδώσει τους φόρους που της αναλογούσαν

Μια πολύ απλή και άμεση εξήγηση φαίνεται ότι έχει το μυστήριο της «εξαφάνισης» της Καμίλα Τζόρτζι, η οποία απέσυρε τη συμμετοχή της από το Open της Ρώμης, στο Foro Italico: η εφορία κατάσχεσε 480 χιλιάδες ευρώ από την ιταλική ομοσπονδία τένις (Federtennis) που ήταν στο όνομά της.

Όπως ανέφερε η εφημερίδα Corriere della Sera, οι ιταλικές αρχές βρίσκονται στα ίχνη της από τις 15 Απριλίου, όταν οι υπάλληλοι εσόδων της Φλωρεντίας έπρεπε να της είχαν παραδώσει όλα τα έγγραφα σχετικά με τους απλήρωτους φόρους.

Μετά από φορολογική έρευνα προέκυψαν αρκετές παρατυπίες. Η τενίστρια δεν έχει υποβάλει ποτέ φορολογική δήλωση που να είναι σύμφωνη με τη νομοθεσία, ούτε έχει πληρώσει φόρους, ενώ παρόμοια προβλήματα με την εφορία φαίνεται να έχει και η οικογένειά της, συμπεριλαμβανομένου του πατέρα της, Σέρτζιο, που είναι και προπονητής της.

Οι δικαστές εξετάζουν ενδελεχώς την περίπτωση της Τζόρτζι, θεωρώντας ότι η μη καταβολή φόρων μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρές νομικές συνέπειες, συμπεριλαμβανομένων των κατηγοριών για φοροδιαφυγή.

Επιπλέον, υπάρχει μια άλλη πτυχή που θέτει υπό αμφισβήτηση τη φήμη της αθλήτριας: το 2022 προέκυψε ότι είχε αποφύγει τους εμβολιασμούς κατά της Covid-19, δίνοντας την αφορμή για διεξαγωγή ποινικής έρευνας και αίτημα για δίκη από τους δικαστές.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω επισήμως την απόσυρσή μου από την καριέρα μου στο τένις», έγραψε στο Instagram η Τζόρτζι.

«Παρακαλώ ακολουθήστε το λογαριασμό μου γιατί μέχρι στιγμής βγαίνουν μόνο ψεύτικα άρθρα. Είμαι τόσο ευγνώμων για την υπέροχη αγάπη και την υποστήριξή σας τόσα πολλά χρόνια, λατρεύω όλες τις όμορφες αναμνήσεις».

Και συμπλήρωσε: «Υπήρξαν πολλές ανακριβείς φήμες για τα μελλοντικά μου σχέδια, επομένως ανυπομονώ να δώσω περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις συναρπαστικές ευκαιρίες που έχω μπροστά μου. Είναι χαρά να μοιράζομαι τη ζωή μου μαζί σας και συνεχίζουμε αυτό το ταξίδι μαζί».