Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες στην Αρχαία Αμφίπολη

Πέμπτη, 14 Αυγούστου 2014 15:44
UPD:15:54
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Γενική άποψη από τον ταφικό περίβολο που αποκαλύφθηκε στον Τύμβο Καστά της Αμφίπολης Σερρών.

A- A A+

Με εντατικούς ρυθμούς παρά τις υψηλές θερμοκρασίες δουλεύουν οι αρχαιολόγοι στον τάφο της Αρχαίας Αμφίπολης, ενώ η είσοδος της ταφικής περιβόλου στον λόφο Καστά καλύφθηκε με ειδικά σκέπαστρα προστατεύοντας τόσο τις Σφίγγες, αλλά και τους αρχαιολόγους από την υπεριώδη ακτινοβολία αλλά και τα περίεργα βλέμματα επισκεπτών.

Οι αρχαιολόγοι συνεχίζουν να εργάζονται με εντατικούς ρυθμούς και προχωρούν εκατοστό εκατοστό, απομακρύνοντας επιμελώς τους χωμάτινους όγκους που περιβάλλουν τα ευρήματα τους.

Χθες ο υπουργός Πολιτισμού Κ. Τασούλας δήλωσε πως πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό αρχαιολογικό εύρημα και πως μένουν δύο – τρεις εβδομάδες ώστε να μπουν οι αρχαιολόγοι στο εσωτερικό του τάφου και να βγουν ασφαλή συμπεράσματα.

Εν τω μεταξύ στη Μεσολακιά συρρέουν ολοένα και περισσότεροι επισκέπτες, κυρίως από τη Βόρεια Ελλάδα, που θέλουν να πλησιάσουν όσο πιο κοντά γίνεται στο σημείο της ανασκαφής. Κάποιοι από αυτούς είναι εφοδιασμένοι και με ειδικούς τηλεσκοπικούς φακούς προκειμένου να δουν τα σπάνια ευρήματα.

AMNAWEBTV

Ωστόσο, γύρω από την ανασκαφή υπάρχει αστυνομική δύναμη, η οποία έχει, ενισχυθεί και φυλάσσει το χώρο.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή