Skip to main content

Νεκρό βρέφος στη Βραυρώνα: Το πιθανότερο είναι, το παιδί να γεννήθηκε ζωντανό

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

«Τελειόμηνη η κύηση» λένε οι ειδικοί διαψεύδοντας την μητέρα, που ανέφερε πως το έμβρυο το έχασε πριν 5 μήνες 

Προς την εκδοχή ότι το βρέφος, που οι γονείς του πέταξαν στα σκουπίδια στην Βραυρώνα, κατά πάσα πιθανότητα γεννήθηκε ζωντανό κλίνει ο ιατροδικαστής. Ωστόσο, σύμφωνα με όσα αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ της ΕΡΤ, απόλυτη εικόνα θα σχηματιστεί από τις ιστολογικές εξετάσεις οι οποίες θα αποδείξουν το αν όντως γεννήθηκε ζωντανό το παιδί και τον ακριβή μηχανισμό θανάτου, αν δηλαδή ήταν ασφυκτικός ή αποτέλεσμα κάποιας κάκωσης.

Εντωμεταξύ, την Πέμπτη θα απολογηθεί η μητέρα του βρέφους. Η 24χρονη και ο 25χρονος σύντροφός της, και οι δύο από το ΝΕΠΆΛ,  αντιμετωπίζουν την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση από κοινού.

«Είναι συντετριμμένη και μάλιστα μου τόνισε ότι σε καμία περίπτωση ο πατέρας δεν γνώριζε ότι όταν απέρριψε την σακούλα στον κάδο των απορριμμάτων, μέσα εκεί βρισκόταν το παιδί του» , ανέφερε στην ΕΡΤ, ο δικηγόρος του ζευγαριού Δημήτριος Ζορμπάς.

Ο κ. Ζορμπάς σχετικά με τις αντιφάσεις του κατηγορούμενου, δήλωσε ότι, ίσως να, πρόκειται για κάποιο λάθος στην μετάφραση».

Εκτός όμως από τις διφορούμενες εκδοχές του πατέρα ανάλογη στάση φέρεται να επέδειξε και η σύντροφός του που μεταξύ άλλων ανέφερε πως το έμβρυο το έχασε πριν 5 μήνες ύστερα από αποβολή σε χωράφια που δούλευε τότε, κάτι όμως που έρχεται σε αντίθεση με την γνωμάτευση των γιατρών που την εξέτασαν στο νοσοκομείο που κάνουν λόγο για τελειόμηνη κύηση.