Skip to main content

Θεσσαλία: Συνάντηση Κουρέτα με τον δήμαρχο Παλαμά- Παρών και ο Στέφανος Κασσελάκης

Συνάντηση Στ. Κασσελάκη με τον Δ. Κουρέτα. (ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI)

Η φιλοσοφία των παρεμβάσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας για τους πλημμυροπαθείς - Περιοδεία Κασσελάκη στην Θεσσαλία

Τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Δημήτρη Κουρέτα, συνάντησε σήμερα ο δήμαρχος Παλαμά, Σωκράτης Δασκαλόπουλος, παρουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη. Κατά την συνάντηση, ο περιφερειάρχης τόνισε ότι «μέχρι τις 15 Ιουνίου θα έχουν εγκατασταθεί οι εργολάβοι για τις εργασίες αποκατάστασης των υδατορεμάτων στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Παλαμά, αφού οι σχετικές προσκλήσεις είναι έτοιμες να “τρέξουν” τις επόμενες ημέρες».

Ο κ. Κουρέτας τόνισε ότι η προτεραιοποίηση των έργων την οποία έχει κάνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας προκειμένου να ολοκληρώσει τις αποκαταστάσεις στα υδατορέματα μετά τις πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου έχει σε υψηλή θέση το Δήμο Παλαμά (αμέσως μετά το πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου) αφού οι καταστροφές που σημειώθηκαν εκεί είναι τεράστιες και ο δήμος κάνει μια μεγάλη προσπάθεια να επανέλθει. Για το λόγο αυτό – όπως εξήγησε – μέσα στις αμέσως επόμενες ημέρες «βγαίνουν» οι προσκλήσεις για την υλοποίηση των έργων προσωρινής αποκατάστασης σε αναχώματα και καθαρισμούς ποταμών και χειμάρρων στην περιοχή, ώστε μέσα στο καλοκαίρι να έχουν γίνει οι απαραίτητες ενέργειες θωράκισης της περιοχής.

Η φιλοσοφία των παρεμβάσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Μάλιστα ο κ. Κουρέτας, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της περιφέρειας Θεσσαλίας, είχε την ευκαιρία να εξηγήσει στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ τη φιλοσοφία των παρεμβάσεων της περιφερειακής αρχής, τονίζοντας ότι δίνει μεγάλη έμφαση στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων, κυρίως στις πλημμυρόπληκτες περιοχές και για το λόγο αυτό προχώρησε άμεσα τις διαδικασίες για την κατασκευή πέντε κλειστών κολυμβητηρίων και άλλων πέντε κλειστών γυμναστηρίων σε δήμους της Θεσσαλίας, για να δώσει διέξοδο δημιουργικής απασχόλησης κυρίως στους νέους των περιφερειακών δήμων. Τα δύο πρώτα κλειστά κολυμβητήρια της Ελασσόνας και του Παλαμά θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του χρόνου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ πραγματοποιεί περιοδεία στη Θεσσαλία και χθες συνοδευόμενος από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δ. Κουρέτα επισκέφθηκε την περιοχή της Λίμνης Κάρλα και περιοχές του Πηλίου.