Τυνησία: Εθνικό πένθος για τη δολοφονία του Μοχάμεντ Μπράχμι

Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2013 11:43
UPD:12:13
EPA/MOHAMED MESSARA

 «Οι υπεύθυνοι της τραγωδίας αυτής θέλουν να δείξουν ότι η Τυνησία δεν είναι μια ειρηνική χώρα, ότι μπορεί και αυτή να αντιμετωπίζει προβλήματα, θέλουν να δείξουν ότι η Αραβική Άνοιξη απέτυχε παντού», τόνισε σε διάγγελμά του χθες ο τυνήσιος πρόεδρος Μονσέφ Μαρζούκι.

A- A A+

Μεσίστιες κυματίζουν σήμερα οι σημαίες στην Τυνησία, καθώς είναι ημέρα πένθους για τη δολοφονία του αριστερού βουλευτή της αντιπολίτευσης Μοχάμεντ Μπράχμι από ενόπλους έξω από το σπίτι του κοντά στην Τύνιδα.

«Μετά τη δολοφονία του γενικού συντονιστή του λαϊκού κινήματος, του μάρτυρα βουλευτή Μοχάμεντ Μπράχμι, το μεσημέρι της Πέμπτης έξω από το σπίτι του, η προεδρία της Δημοκρατίας κηρύσσει εθνικό πένθος σήμερα, Παρασκευή», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Αντιδρώντας στη δολοφονία, το μεγαλύτερο συνδικάτο της Τυνησίας, το UGTT, κάλεσε σε γενική απεργία, ενώ η εταιρεία Tunisair και η θυγατρική της, Tunisair Express, ακύρωσαν όλες τις προγραμματισμένες πτήσεις τους.

Σε διάγγελμά του χθες ο τυνήσιος πρόεδρος Μονσέφ Μαρζούκι δήλωσε ότι η δολοφονία του βουλευτή Μπράχμι είχε στόχο να δυσφημίσει τις εξεγέρσεις της Αραβικής 'Ανοιξης. «Οι υπεύθυνοι της τραγωδίας αυτής θέλουν να δείξουν ότι η Τυνησία δεν είναι μια ειρηνική χώρα, ότι μπορεί και αυτή να αντιμετωπίζει προβλήματα, θέλουν να δείξουν ότι η Αραβική Άνοιξη απέτυχε παντού», τόνισε.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή