Κάλεσμα συμμετοχής στα συλλαλητήρια των εκπαιδευτικών

Δίκτυο Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς
Δευτέρα, 13 Μαΐου 2013 10:38
UPD:11:30
ΑΠΕ/ΠΑΡΙΣ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ
A- A A+

Κάλεσμα συμμετοχής στα συλλαλητήρια που διοργανώνουν σήμερα οι εκπαιδευτικοί κατά της απόφασης της κυβέρνησης για την επιστράτευσή τους απευθύνει το Δίκτυο Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς.

«Η άθλια τρικομματική κυβέρνηση των μνημονίων, της ανεργίας και της οικονομικής εξαθλίωσης των εργαζόμενων, φτάνοντας στα όρια της πολιτικής εκτροπής και ξεπερνώντας κάθε όριο αυταρχισμού, κήρυξε πολιτική επιστράτευση σε 87 χιλιάδες καθηγητές πριν την επίσημη έναρξη του απεργιακού τους αγώνα», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Οι συνδικαλιστές τονίζουν πως «ο αυταρχικός κατήφορος της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ δεν έχει τέλος καθώς καταφεύγει στην πολιτική επιστράτευση των εκπαιδευτικών,  για τέταρτη φορά φέτος μετά τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους των ΟΤΑ και τους εργαζόμενους των μέσων μαζικής μεταφοράς».

Όπως υποστηρίζουν, η κυβέρνηση «γνωρίζει πως τα βαθιά αντιλαϊκά μετρά που θέλει να περάσει δεν έχουν τη συναίνεση της κοινωνίας. Γι αυτό καταφεύγει στη σκλήρυνση της καταστολής των αγώνων με την απαγόρευση στην πράξη του δικαιώματος στην απεργία».

Κατηγορούν ακόμη την κυβέρνηση ότι «υποκριτικά επικαλείται την αγωνία των μαθητών και των οικογενειών τους, εν όψει των εξετάσεων, ενώ έχει η ίδια την ευθύνη για την τραγική υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης και τον περιορισμό του δικαιώματος στη μόρφωση για δεκάδες χιλιάδες παιδιά εργαζόμενων ενώ το μέλλον που τους ετοιμάζουν είναι η ανεργία, που στους νέους έχει φτάσει στο 60%».

«Σε αυτή την κρίσιμη στιγμή, οφείλουν όλοι οι εργαζόμενοι, τα σωματεία, οι ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα και οι τριτοβάθμιες οργανώσεις να πάρουν συντονισμένες πρωτοβουλίες για να υπερασπίσουν τη Δημοκρατία στον τόπο μας, το δικαίωμα στην απεργία, τον δημόσιο, δωρεάν και καθολικό χαρακτήρα της Εκπαίδευσης, της Υγείας και Ασφάλισης, και το δικαίωμα στην εργασία για τους εκατοντάδες χιλιάδες άνεργους, απολυμένους ή υπό απόλυση εργαζόμενους. Να βγούμε στους δρόμους όλοι μαζί: Εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, εργαζόμενοι και άνεργοι, γονείς, φοιτητές και μαθητές, επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι, για να καταγγείλουμε την πολιτική επιστράτευση των καθηγητών, να υπερασπίσουμε τα δημοκρατικά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα και να ανατρέψουμε τις αντιλαϊκές πολιτικές και την κυβέρνηση που τις εφαρμόζει», καταλήγει η ανακοίνωση.

Προτεινόμενα για εσάς

Δημοφιλή