Κρήτη: 8 χρόνια φυλάκισης, η «τιμωρία» συζυγοκτόνου

Τρίτη, 24 Μαΐου 2022 17:36
UPD:17:42
Shutterstock
A- A A+

Ποινή κάθειρξης οκτώ ετών επέβαλλε το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Κρήτης στον 55χρονο σύζυγο της 47χρονης Έφης Τσιχλάκη, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Πρόκειται για την ανώτατη ποινή που προβλέπεται από τον ποινικό κώδικα, σε περίπτωση που ο κατηγορούμενος τηρεί σύννομο βίο τα έξι χρόνια που έχουν μεσολαβήσει από την δολοφονία της άτυχης γυναίκας. Από τα 8 χρόνια, θα αφαιρεθούν και οι 27 μήνες που είχε παραμείνει προφυλακισμένος πριν την εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό, όταν διαπιστώθηκε ότι είχε παραβιάσει τους περιοριστικούς όρους.

Σττη δίκη που είχε πραγματοποιηθεί το 2017 στο Ρέθυμνο, ο κατηγορούμενος είχε αθωωθεί με οριακή πλειοψηφία, ενώ ο θάνατος της Έφης Τσιχλάκη είχε τότε αποδοθεί σε αυτοκτονία, όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

Και ενώ οι συνήγοροι υπεράσπισης αρνήθηκαν κατηγορηματικά να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο, η δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, Κλειώ Παπαπαντολέων, εξέφρασε την ικανοποίησή της για το γεγονός, ότι μετά από έξι χρόνια αγώνων και αλλεπάλληλων αναβολών, αποδείχτηκε ότι η Έφη Τσιχλάκη είχε πέσει θύμα δολοφονίας από τον σύζυγό της, ο οποίος φρόντισε μάλιστα να παραποιήσει τον τόπο του εγκλήματος, προκειμένου να υποστηρίξει ότι η σύζυγός του αυτοκτόνησε.

Ο ξάδερφος της αδικοχαμένης Έφης Εμμανουήλ Αθανασίου, δήλωσε ότι η οικογένεια αισθάνεται ικανοποίηση που έστω μετά από τόσα χρόνια αποδείχτηκε αυτό που οι συγγενείς της δήλωναν με κάθε τρόπο, ότι η Έφη ήταν ένας συγκροτημένος άνθρωπος και δεν αυτοκτόνησε γιατί -όπως υποστήριξε ο σύζυγός της- ήταν «άτεκνη», αλλά έπεσε θύμα στυγερής δολοφονίας από τον ίδιο τον σύζυγό της, ο οποίος επιχειρούσε μέχρι τέλους να σπιλώνει τη μνήμη της, προκειμένου να συγκαλύψει το φρικτό έγκλημά του.

Τέλος, ο κ. Αθανασίου εξέφρασε την οργή του, για τα ελάχιστα χρόνια που θα εκτίσει ο 55χρονος, ο οποίος εδώ και έξι χρόνια, έχει δημιουργήσει νέα οικογένεια, εργάζεται και απολαμβάνει τη ζωή, έχοντας εξαπατήσει τις αρχές.

Προτεινόμενα για εσάςΔημοφιλή